10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον δερματολόγο σου

  • Πρώτη επίσκεψη: Τι να ρωτήσεις τον δερματολόγο
  • Τύπος δέρματος, προβλήματα και οι καλύτερες προτάσεις για ρουτίνα δέρματος
  • Πώς να μάθετε εάν ένας σπίλος (ελιά) είναι καρκινικός και άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος
10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον δερματολόγο σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Ivan Samkov στο Pexels

Στην ηλικία μας, είναι κλισέ να "κλαίμε" για το πώς θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει καλύτερα το δέρμα μας όταν ήμασταν νεότερες και κουτές. Ειδικά τώρα που τα σημάδια γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και —ναι, ακόμη και η ακμή— είναι προφανώς τρόπος ζωής.

Αλλά πέρα ​​από την όμορφή και περιποιημένη μας εμφάνιση, θα πρέπει επίσης να επισκεπτόμαστε έναν δερματολόγο και να λαμβάνουμε συμβουλές σχετικά με τον προ συμπτωματικό έλεγχο για συμπτώματα καρκίνου του δέρματος και την κατανάλωση ορισμένων τροφών που κάνουν καλό στο δέρμα μας. Είτε πρόκειται για την πρώτη σας επίσκεψη είτε όχι, εδώ είναι 10 ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον δερματολόγο σας κατά την πρώτη επίσκεψη.

Πρώτη επίσκεψη: Τι να ρωτήσεις τον δερματολόγο

dermatologos erotiseis gia mamades 3

Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε προτού αρχίσετε τα ραντεβού και τις συνεδρίες με τον δερματολόγο. Η υποβολή αυτών των ερωτήσεων είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προσδιοριστεί η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα του κάθε δερματολόγου ή ειδικού που θα αναλάβει την περιποίησή σας.

1. Πόσο κοστίζει η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο;

Κάντε βασικές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα αν συνεργάζεται με κάποιες ασφάλειες. Επιπλέον μπορείτε να ρωτήσετε αν υπάρχει πολιτική χρέωσης σε περίπτωση διακοπής των συνεδριών ή πόσο χρόνο πριν πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας.

2. Τι είδους θεραπείες προσφέρουν;

Βρείτε έναν δερματολόγο του οποίου οι ειδικότητες είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις δερματολογικές σας ανάγκες. |Χρειάζεστε δερματολόγο για ιατρικό λόγο, καλλυντικό ή χειρουργικό; Ενηλίκων ή παιδιών; Είναι πιστοποιημένος για τις υπηρεσίες που προσφέρει;

3. Ειδικεύεται σε συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις όσο σκούρο και αν είναι το δέρμα;

Ορισμένες δερματικές παθήσεις και θεραπείες επηρεάζουν ή εμφανίζονται διαφορετικά στο πιο σκούρο δέρμα. Για παράδειγμα, τα κακοήθη μελανώματα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Τύπος δέρματος, προβλήματα και οι καλύτερες προτάσεις για ρουτίνα δέρματος

dermatologos erotiseis gia mamades 2

Φωτογραφία από τον χρήστη Ron Lach στο Pexels

Πολλές από εμάς, το πρόγραμμα περιποίησης είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο και οι δερματολόγοι είναι οι κατάλληλοι ειδικοί για να ρωτήσουμε.

4. Ποια πρέπει να είναι η ρουτίνα φροντίδας του δέρματός μου;

Μια γρήγορη έρευνα ανάμεσα σε συζητήσεις που θα κάνετε με φίλους ή στο διαδίκτυο, δεν θα σας δώσει μόνο χρήσιμες συμβουλές — αλλά και πονοκεφάλους. Ο δερματολόγος σας είναι ο άνθρωπος που θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και μόνο.

dermatologos erotiseis gia mamades 5

Φωτογραφία από τον χρήστη Daria Shevtsova στο Pexels

5. Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για το δέρμα;

Οι διατροφικές σας συνήθειες και το τι πίνετε μπορεί να επηρεάζουν το δέρμα σας, επομένως ρωτήστε το γιατρό σας ποιες τροφές πρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε από τη διατροφή σας για να αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα υποκείμενα δερματικά σας προβλήματα.

6. Από τι προκαλείται η ακμή;

Η ακμή είναι πολυπαραγοντική και συχνά, οι ορμόνες μας παίζουν σημαντικό ρόλο. Συζητήστε με τον δερματολόγο σας το πρόβλημα που έχετε και να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις επιλογές του τρόπου ζωής σας.

Πώς να μάθετε εάν ένας σπίλος (ελιά) είναι καρκινικός και άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τους πιο εύκολους καρκίνους να εντοπιστούν, επειδή συνήθως ξεκινά από εκεί που μπορείτε να τον δείτε. Εάν εντοπιστεί αρκετά έγκαιρα, ο καρκίνος του δέρματος είναι εξαιρετικά ιάσιμος. "Όλοι οι ενήλικες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος - ειδικά εκείνοι με ιστορικό υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο - θα πρέπει να υποβληθούν σε αρχική εξέταση ολόκληρου του σώματος", αναφέρουν οι ειδικοί.

dermatologos erotiseis gia mamades 6

Φωτογραφία από τον χρήστη Sunsetoned στο Pexels

7. Ποια είναι μερικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εντοπιστεί οπουδήποτε στο σώμα σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Εταιρείας (AAD), ορισμένα σημάδια καρκίνου του δέρματος μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Σπίλο που αλλάζει ή φαίνεται διαφορετικός από άλλους σπίλους
  • Ανάπτυξη που έχει σχήμα θόλου
  • Πληγή που δεν επουλώνεται ή επουλώνεται και επιστρέφει
  • Καφέ ή μαύρη ράβδωση κάτω από το νύχι σας

8. Πώς μπορώ να ξέρω αν οι κρεατοελιές μου δεν είναι επικίνδυνες;

Εάν έχετε σπίλους στο σώμα σας, μεταξύ των ραντεβού με δερματολόγο, κάντε ένα γρήγορο τεστ και προσέξτε τα ακόλουθα:

  • Ασυμμετρία: Διαφέρουν οι σπίλοι μεταξύ τους;
  • Σύνορα: Είναι τα σύνορα ακανόνιστα;
  • Χρώμα: Έχει αλλάξει το χρώμα ή υπάρχουν πολλά χρώματα;
  • Διάμετρος: Ο σπίλος μεγαλώνει;
  • Μέγεθος: Ανυψώνεται όλο και περισσότερο ο σπίλος από την επιφάνεια του δέρματός σας;
dermatologos erotiseis gia mamades 1

Φωτογραφία από τον χρήστη Yan Krukov στο Pexels

9. Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω αυτοέλεγχο;

Αναζητήστε ένα σημείο που είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο σώμα σας και παρατηρήστε: έχει αλλάξει; έχει φαγούρα ή αιμορραγία. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας δείξει πώς να κάνετε έναν ενδελεχή αυτοέλεγχο παρόμοιο με αυτό που συνιστά η AAD. https://www.aad.org/public/diseases/skin-cancer/find/check-skin

10. Πώς θα προστατεύσω το δέρμα μου;

Ρωτήστε τον δερματολόγο σας πώς μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα τον τύπο του δέρματός σας από τον ήλιο και τη γήρανση. Ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά, ρούχα που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία, καπέλα ή γυαλιά ηλίου; Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα ή θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε;

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved