Πόνοι περιόδου: Πότε θα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

  • Οι πόνοι είναι τόσο έντονοι που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σας
  • Τα παυσίπονα δεν είναι αποτελεσματικά
  • Έχετε πόνους περιόδους σε ανύποπτο χρόνο
  • Οι πόνοι περιόδου κρατούν πολύ
  • Οι πόνοι περιόδου δεν νιώθετε ότι είναι φυσιολογικοί
Πόνοι περιόδου: Πότε θα πρέπει να σας ανησυχήσουν;

Οι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Το 50% περίπου των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν πόνους περιόδους, ωστόσο είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι πολύ έντονοι πόνοι ειναι πιθανό να αποτελούν ένδειξη κάποιου προβλήματος.

Πότε να ανησυχήσετε;

Οι πόνοι είναι τόσο έντονοι που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σας

Μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά των γυναικών που βιώνουν έντονους πόνους κατά την περίοδο κυμαίνονται από 5-20%. Εάν και εσείς βιώνετε τόσο έντονους πόνους που χρειάζεται για παράδειγμα να ζητήσετε άδεια από την εργασία σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ωστόσο δεν είναι ούτε και φυσιολογικό και καλό είναι αποκλείσετε τυχόν πρόβλημα υγείας που μπορεί να αυξάνει την ένταση του πόνου.

Τα παυσίπονα δεν είναι αποτελεσματικά

Τα παυσίπονα είναι η πιο εύκολη και άμεση λύση για την αντιμετώπιση των πόνων περιόδου. Εάν ούτε αυτά μειώνουν τον πόνο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Έχετε πόνους περιόδους σε ανύποπτο χρόνο

Οι πόνοι περιόδου είναι φυσιολογικοί λίγο πριν την περίοδο και τις πρώτες μέρες της περιόδου. Είναι επίσης πιθανό να έχετε πόνους περιόδου και στη μέση του κύκλου, όταν όμως έχετε ξαφνικούς πόνους σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να δικαιολογούνται, καλό είναι να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

ponoi periodou anakoufisi

Οι πόνοι περιόδου κρατούν πολύ

Η ροή αίματος κατά την έμμηνο ρύση μπορεί να διαρκέσει από δύο έως και επτά μέρες. Ωστόσο, δεν είναι φυσιολογικό την ίδια διάρκεια να έχουν και οι πόνοι περιόδου. Μία φυσιολογική διάρκεια θεωρούνται οι δύο με τρεις μέρες. Οι πόνοι περιόδου μπορεί να ξεκινήσουν την πρώτη μέρα της περιόδου ή και μία μέρα πριν.

Οι πόνοι περιόδου δεν νιώθετε ότι είναι φυσιολογικοί

Εάν για οποιοδήποτε λόγο ανησυχείτε για τους πόνους περιόδου σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η ανησυχία αυτή δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι κάτι πάλι λάθος, αλλά σημαίνει όμως ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες που καλό είναι να ελέγξετε.

Έχετε παράλληλα με τους πόνους περιόδου και άλλα συμπτώματα

Μεταξύ αυτών η ναυτία και η διάρροια, η δυσκολία στη σύλληψη, έντονη ροή αίματος, ασταθής κύκλος, πόνος κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved