Γιατί το παιδί πρέπει να πίνει πολύ νερό - Επτά σημαντικοί λόγοι

  • Το νερό βοηθά στην πέψη και στη λειτουργία των οργάνων
  • Το νερό κάνει το παιδί να νιώθει χορτάτο
  • Το νερό μπορεί να καταπραΰνει το άγχος
  • Το νερό μειώνει την κούραση
  • Το νερό προλαμβάνει την αφυδάτωση
  • Το νερό βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Το νερό διατηρεί την επιδερμίδα καθαρό
Γιατί το παιδί πρέπει να πίνει πολύ νερό - Επτά σημαντικοί λόγοι

Είναι πιθανό το παιδί σας να πίνει άφθονους χυμούς και αναψυκτικά, όχι όμως την κατάλληλη ποσότητα νερού που έχει ανάγκη ο οργανισμός του.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνει νερό καθημερινά και να είναι η πρώτη του επιλογή ανάμεσα σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει το παιδί

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) η πρόσληψη ποσότητας άνω των 2 λίτρων υγρών ημερησίως, θεωρείται επαρκής για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά. Συστήνεται δε, η μεγαλύτερη ποσότητα εξ αυτών να καλύπτεται από πόσιμο νερό, ενώ το υπόλοιπο μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί και από άλλες υγιεινές πηγές πλούσιες σε νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Να έχετε κατά νου ότι γενικά καθημερινά το παιδί δεν πρέπει να πίνει λιγότερο από 6 ποτήρια νερό την ημέρα. Από την ηλικία των 8 ετών χρειάζεται 8 ποτήρια νερό καθημερινά.

paidi kai nero

Γιατί είναι σημαντικό να πίνουν νερό τα παιδιά

Το νερό βοηθά στην πέψη και στη λειτουργία των οργάνων

Σύμφωνα με το Kids Health, το νερό είναι απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες του σώματος και των οργάνων. Το νερό βοηθά το σώμα να αφομοιώσει την τροφή αλλά και να αποβάλλει τις τοξίνες. Επίσης η σωστή ενυδάτωση βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Το νερό κάνει το παιδί να νιώθει χορτάτο

Το πόσιμο νερό βοηθάει το παιδί να μην πεινάει όλη την ώρα. Όταν λοιπόν σας ζητά ένα σνακ, δώστε του πρώτα να πιει νερό. Και θα του μειώσει τη επιθυμία για κάτι γλυκό ή αλμυρό και θα ενυδατώσει τον οργανισμό του.

Το νερό μπορεί να καταπραΰνει το άγχος

Τα παιδιά που υποφέρουν από άγχος θα μπορούσαν να ωφεληθούν αν πίνουν περισσότερο νερό καθώς βοηθά στη μεταφορά ορμονών και θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, τα όργανα και τον εγκέφαλο.

paidi kai nero1

Το νερό μειώνει την κούραση

Όταν τα παιδιά διψούν τείνουν να κουράζονται. Το νερό βοηθά το σώμα να παράγει περισσότερη ενέργεια. Όταν λοιπόν δεν πίνουν αρκετό νερό, αρχίζουν να νιώθουν κόπωση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανές στο σχολείο, οπότε φροντίστε να έχουν μαζί τους πάντα ένα με δύο μπουκάλια νερό.

Το νερό προλαμβάνει την αφυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Όταν είναι μικρά μπορούν να αφυδατωθούν γρηγορότερα από τους ενήλικες. Η αφυδάτωση συνήθως προκαλεί πονοκεφάλους, αλλαγές στη διάθεση αλλά και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Το νερό βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν το παιδί πίνει αρκετό νερό, είναι πλήρως ενυδατωμένο. Ένα ενυδατωμένο σώμα λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του χωρίς να προκαλεί πίεση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το νερό διατηρεί την επιδερμίδα καθαρό

Πίνοντας αρκετό νερό το δέρμα του παιδιού αποβάλλει τις τοξίνες και ενυδατώνεται. Αυτό βοηθά στη μείωση της ακμής και της εμφάνισης μαύρων στιγμάτων.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved