Τις πρώτες 12 εβδομάδες μια μαμά θηλάζει πολύ (8-12 φορές κάθε 24 ώρες)

Τις πρώτες 12 εβδομάδες μια μαμά θηλάζει πολύ (8-12 φορές κάθε 24 ώρες)

Σας ακούγονται πολλές; Όμως δεν είναι!

Το τακτικό τάισμα συμβαίνει όταν το μωρό σας κάνει συχνά γεύματα μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο – τα οποία συμβαίνουν συνήθως αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Είναι επίσης σύνηθες το μωρό σας να είναι περισσότερο αναστατωμένο το βράδυ. Μερικά βρέφη μπορεί να θέλουν να θηλάζουν κάθε 30 λεπτά μέσα σε μία ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό σας δεν πίνει αρκετό γάλα. Κάθε άλλο, ίσως περνά τη φάση ταχείας ανάπτυξης.

Η φάση ταχείας ανάπτυξης βρέφους είναι ένας από τους λόγους που το μωρό σας κάνει συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας.

Ο γρήγορος αυτός ρυθμός ανάπτυξης, που χαρακτηρίζεται όπως αναφέραμε και ως "φάση ταχείας ανάπτυξης" ή "έκρηξη ανάπτυξης" συμβαίνει, όταν το μωρό σας μεγαλώνει με σύντομο και έντονο ρυθμό. Αξίζει να γνωρίζετε ότι αυτή η φάση διαρκεί μόνο μερικές μέρες μέσα σε μια εβδομάδα.

Τι να προσέξετε για να δείτε αν το παιδί σας περνά από αυτή τη φάση

thilasmos moro

Αυξημένη πείνα:

Εάν θηλάζετε κάθε τρεις ώρες, το μωρό σας θα θέλει τώρα να πίνει γάλα ανά μία με δύο ώρες. Αυτό είναι φυσιολογικό. Όσο πιο συχνά το μωρό σας θηλάζει, τόσο περισσότερο διεγείρει την παραγωγή γάλακτος, καλύπτοντας τις ανάγκες του κάθε φορά που πεινάει και πίνει γάλα.

Ξυπνά μέσα στη νύχτα:

Ίσως το μωρό σας να μην ξύπναγε καθόλου για 5-6 ώρες και τώρα ξαφνικά ξυπνά για ένα μεταμεσονύκτιο σνακ, για ακόμη ένα στις 2 το πρωί, για ένα στις 3 το πρωί, για ένα στις 5 το πρωί και ούτω καθεξής.

Γκρινιάρικο μωρό:

Πιθανότατα το μωρό σας στο στήθος θα είναι πολύ ιδιότροπο και αυτό επειδή θα θέλει περισσότερο γάλα ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ και η παραγωγή σας μπορεί να μην είναι ακόμα σε ισχύ. Επιπλέον, όλα αυτά τα βράδια που ξενυχτάτε δεν βοηθούν ούτε τη δική του διάθεσή, ούτε τη δική σας.

Πολλά μωρά έχουν αρκετή γκρίνια κατά τη διάρκεια της γρήγορης ανάπτυξής τους και θα θέλουν να θηλάζουν όλο και πιο συχνά, κάθε 30 λεπτά. Μπορεί να νομίζετε ότι το μόνο που κάνετε μέσα σε μια μέρα είναι να θηλάζετε.

Φάση είναι θα περάσει

Όσο περισσότερο το μωρό σας θηλάζει, τόσο περισσότερο γάλα το σώμα σας παράγει. Μόλις η ροή του γάλακτος αυξηθεί, κατά πάσα πιθανότητα να επιστρέψετε στην ρουτίνα θηλασμού που είχατε πριν ανοίξει η όρεξη του μωρού σας.

Αν το μωρό σας θηλάζει συνεχώς, αφήστε το σώμα σας να μάθει πόσο γάλα πρέπει να παράξει.

Θέλετε να ενισχύσετε την παραγωγή γάλακτός; Να τι μπορείτε να κάνετε

Τροφές που βοηθούν στην ενίσχυση του μητρικού γάλακτος

Για να παράγει το σώμα σας μητρικό γάλα, χρειάζεται και έξτρα θερμίδες. Συγκεκριμένες τροφές και ροφήματα ενισχύουν την ποσότητα του μητρικού γάλακτος που μια γυναίκα παράγει.

Ποιες τροφές είναι αυτές; Δείτε παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved