Όταν όλη μέρα τρέχεις και είσαι θηλάζουσα μητέρα

  • Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για το μωρό και τη μητέρα.
  • Συμβουλές για θηλάζουσες μαμάδες που είναι όλη μέρα στο πόδι.
Όταν όλη μέρα τρέχεις και είσαι θηλάζουσα μητέρα

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος και ο θηλασμός έχει αδιαφμισβήτητα οφέλη για τη νέα μητέρα και το μωρό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων προτείνουν τον αποκλειστικό θηλασμό για τουλάχιστον έξι μήνες και τη συνέχιση του θηλασμού και μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου αλλά και του δεύτερου έτους.

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για το μωρό και τη μητέρα

Το μητρικό γάλα περιέχει μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, αυτών ακριβώς που χρειάζεται το μωρό για την υγιή ανάπτυξή του και στις ακριβείς ποσότητες. Είναι επίσης γεμάτο αντισώματα, που προστατεύουν το μωρό από ιούς και αντισώματα.

Έρευνες έχουν αναδείξει τα οφέλη του θηλασμού και για την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους, λόγω όχι μόνο της υψηλής περιεκτικότητας του μητρικού γάλακτος σε θρεπτικά συστατικά αλλά και της σωματικής επαφής με τη μητέρα.

Όσον αφορά τη νέα μητέρα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 έδειξε ότι οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν επιλόχειο κατάθλιψη. Τα οφέλη όμως δε σταματούν εκεί. Ο θηλασμός ενισχυει ο δέσιμο μητέρας-βρέφους και επιπλέον συμβάλλει στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τη μήτρα να επανέλθει στο φυσιολογικό της μέγεθος μετά τον τοκετό.

thilasmos mitriko gala

Συμβουλές για θηλάζουσες μαμάδες που είναι όλη μέρα στο πόδι

Τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν όταν από επιλογή ή ανάγκη η μαμά καλείται να επιστρέψει στην εργασία ή όταν για τους όποιους λόγους πρέπει να περάσει αρκετές ώρες εκτός σπιτιού. Πώς συνδυάζεται ο θηλασμός με το συνεχές τρέξιμο; Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές.

Χρησιμοποιήσε θήλαστρο

Εάν θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμό και είσαι όλη μέρα στο πόδι, το θήλαστρο θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποθηκεύεις το μητρικό γάλα για το μωρό τις ώρες που θα λείπεις από το σπίτι και επιπλέον, θα βοηθήσει να μην σταματήσει η παραγωγή γάλακτος. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά θήλαστρα για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει και βολεύει εσένα. Δες εδώ τα διαφορετικά είδη και τι προσφέρει το κάθε ένα από αυτά.

thilastro poio na dialexo 5

Δοκίμασε σταδιακά τη χρήση μπιμπερό

Πριν το πρόγραμμά σου γεμίσει με υποχρεώσεις και όσο ακόμα περνάς αρκετό χρόνο στο σπίτι, δοκίμασε να δίνεις σιγά σιγά το μητρικό γάλα από το μπιμπερό για να συνηθίσει το μωρό. Δύο γεύματα την ημέρα είναι καλά για αρχή.

Κράτησε τα ρούχα θηλασμού

Τα φορέματα, οι μπλούζες και οι στηθόδεσμοι που τόσο πολύ σε έχουν βολέψει όλους αυτούς τους μήνες, μπορούν να σου φανούν εξίσου χρήσιμα και τώρα για όταν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο για να αντλήσεις γάλα ή για όταν θα θηλάσεις το μωρό κάπου εκτός σπιτιού.

Φτιάξε πρόγραμμα

Σύμφωνα με τις συτάσεις των ειδικών, θα πρέπει να αντλείς γάλα κάθε δύομιση με τρεις ώρες ή τρεις φορές σε διάστημα περίπου οκτώ ωρών. Φτιάξε ένα πρόγραμα έχοντας αυτό κατά νου.

autofrontida thilasmos

Ζήτα βοήθεια

Το να προσπαθήσεις να τα ισορροπήσεις όλα δεν είναι φυσικά εύκολο, για αυτό κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ο θηλασμός ναι σίγουρα αφορά πρώτα από όλα τη μητέρα και το βρέφος, είναι όμως οικογενειακή υπόθεση, όπως είχαμε δει και σε παλαιότερο άρθρο. Ζήτα λοιπόν βοήθεια από τον σύντροφό σου όποτε το έχεις ανάγκη ή από άλλα μέλη της οικογένειάς σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Μην ξεχνάς ότι εκτός από το να φροντίζεις το μωρό σου, πρέπει να φροντίζει και τον ίδιο σου τον εαυτό. Δες εδώ αναλυτικά τους λόγους και πώς μπορείτε να το πετύχεις αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved