Αιμορροΐδοπάθεια: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο (εικόνες)

Οι αιμορροΐδες εμφανίζονται ως αποτέλεσμα του πρηξίματος των φλεβών της πυέλου και του ορθού.

Αιμορροΐδοπάθεια: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο (εικόνες)

Πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση αιμορροϊδοπάθειας είναι οι άνθρωποι που έχουν στην οικογένειά τους κάποιο μέλος που υποφέρει από τη νόσο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουν αιμορροΐδες οπωσδήποτε, απλά ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αιμορροΐδες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Για αυτά τα άτομα είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεται προληπτική φροντίδα για την αποφυγή ή για την καθυστέρηση των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων.

Αρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας, των δύο πιο σημαντικών πεπτικών διαταραχών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της νόσου. Οι σπόροι, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλές πηγές φυτικών ινών. Μια άλλη επιλογή είναι τα συμπληρώματα διατροφής για όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί η αποφυγή των πικάντικων τροφών, τα οποία μπορούν να διαταράξουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, η αύξηση της πρόσληψης υγρών, τα οποία θα πρέπει να ξεπερνούν τα 6-8 ποτήρια ημερησίως και η συχνή άσκηση. Ευεργετικά κρίνονται και τα τακτικά διαλείμματα ανά μία ώρα για όσους ακολουθούν ένα επάγγελμα που τους υποχρεώνει σε καθιστική ζωή.

Εκτός από την κληρονομικότητα, άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορροϊδοπάθειας, είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved