15 σούπερ υγιεινά και εύκολα σνακ για θηλάζουσες μαμάδες

Χρειάζεστε έξτρα θερμίδες και θρεπτικά συστατικά όταν θηλάζετε. Ιδού 15 σνακ για θηλάζουσες μαμάδες που είναι σούπερ υγιεινά και πανεύκολα για να τα φτιάξετε.

15 σούπερ υγιεινά και εύκολα σνακ για θηλάζουσες μαμάδες

Μοναδική πηγή διατροφής για τα μωρά, τουλάχιστον τους πρώτους τέσσερις μήνες της ζωής τους, είναι το μητρικό γάλα. Για αυτό και οι μητέρες που θηλάζουν πρέπει να τρώνε πραγματικά για δύο! Ωστόσο κάποιες φορές τα βρέφη μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Υπάρχουν φορές που είναι έτοιμα να φάνε κατά τη διάρκεια που και εσείς ετοιμάζεστε να φάτε το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, με μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσετε το δικό σας γεύμα που στην ουσία θα έθρεφε και τους δυο σας.

Καθημερινά θα πρέπει να καταναλώνετε περίπου 330 περισσότερες θερμίδες απ' ό,τι όταν δεν ήσασταν έγκυες, ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ο οργανισμό σας για διάφορα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C και Κ.

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη σνακ, στο μυαλό του έρχονται συνήθως επεξεργασμένα τρόφιμα, πλούσια σε ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι. Τρόφιμα που στερούνται θρεπτικών συστατικών. Στην πραγματικότητα, κάθε φαγητό που τρώγεται μεταξύ των γευμάτων είναι ένα σνακ. Τα καλύτερα σνακ για θηλασμό ωστόσο πρέπει να είναι δυναμωτικά και ισορροπημένα. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για όλες εσάς που θηλάζετε.

15 υγιεινά σνακ για θηλάζουσες μαμάδες

snak gia thilazouses mamades 1

1. Βάλτε σε ένα μπολ ποπ κορν και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα

2. Συνδυάστε 1/2 κούπα δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη και 1/4 κούπας αποξηραμένα φρούτα και 2 κ.τ.σ ηλιόσπορους ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε όλα αυτά να τα βάλετε μέσα σε μια κούπα με γιαούρτι.

3. Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων βρόμη με γάλα αντί για νερό. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού άγλυκο κακάο, λίγο μέλι και συνοδέψτε με ψιλοκομμένα φρούτα.

snak gia thilazouses mamades 4

4. Φάτε ένα πιάτο edamame με λίγο χοντρό αλάτι

5. Τυλίξτε σε μια μικρή τορτίγια λίγο τυρί τσένταρ και baby καρότα.

6. Φτιάξτε ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, στήθος κοτόπουλο, μουστάρδα, ντομάτα και μαρούλι.

snak gia thilazouses mamades 5

7. Φάτε ό,τι έχει περισσέψει. Ναι, ναι και ένα κομμάτι πίτσα αρκεί.

8. Ανακατέψτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας (όχι ζάχαρη) και 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή. Σερβίρετε με μούρα. Αφήστε το μείγμα να "κάτσει" για 2-3. Αν θέλετε να γίνει frozen μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και κάθε 2-3 λεπτά να ανακατεύετε μέχρι να παγώσει τόσο όσο θέλετε εσείς.

9. Για ένα κρεμώδες milkshake βάλτε μια ώριμη μπανάνα, 1 κούπα γάλα, 1 κουταλιά της σούπας άγλυκο κακάο και ό,τι γλυκαντικό θέλετε. Προσθέστε μερικά παγάκια, πολτοποιήστε στο μπλέντερ και απολαύστε το.

snak gia thilazouses mamades 3

10. Σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης απλώστε 2 κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, ηλιόσπορους, σταφίδες, κομματάκια μπανάνας ή φρέσκα βατόμουρα.

11. Φτιάξτε σπιτικές μπάρες χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

12. Σε μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης απλώστε 1/4 κούπας cottage cheese με 2-3 φέτες αβοκάντο.

snak gia thilazouses mamades 6

13. Βάλτε σε ένα μπολ έναν μικρό τόνο σε νερό, 6 κρακεράκια ολικής άλεσης, μια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και απολαύστε.

14. Φάτε ένα μπολ δημητριακά χωρίς προσθήκη ζάχαρης με γάλα της επιλογής σας.

15. Ένα βραστό αβγό, μια πίτα ολικής άλεσης, μια γενναιόδωρη χούφτα σπανάκι και 1/4 κούπας άπαχο τυρί, είναι ό,τι πρέπει για εσάς που θηλάζετε.

πηγή: realmomnutrition.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved