Οι προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει το παιδί πριν το σχολείο

Φροντίστε να κάνετε στα παιδιά σας τις απαραίτητες εξετάσεις όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Οι προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει το παιδί πριν το σχολείο

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς απαιτεί αρκετό τρέξιμο: αγορά σχολικών και είδη ρουχισμού, εγγραφές σε δραστηριότητες, σε ξένες γλώσσες, σε φροντιστήρια.

Μέσα σε αυτή την ...τρέλα, δεν πρέπει να παραλείψετε τον έγκαιρο προγραμματισμό μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων του παιδιού σας.

Γιατί εκτός των μέτρων υγιεινής και προστασίας που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό, είναι αναγκαίο να κάνετε ορισμένες εξετάσεις στα παιδιά πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρό σας για την προάσπιση της υγείας τους.

exsataseis mathiton prin to sxoleio

Οι πιο σημαντικές είναι οι ακόλουθες:

Γενικές εξετάσεις αίματος

Η συγκεκριμένη εξέταση «μαρτυρά» την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Σίδηρος, ασβέστιο, βιταμίνες, θυρεοειδής, και πολλά ακόμα είναι τα πρώτα που θα ελεγχθούν.

Εξέταση από οφθαλμίατρο

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελείτε την επίσκεψη του παιδιού στον οφθαλμίατρο. Ειδικά, αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια. Ο προληπτικός έλεγχος στα μάτια, ειδικά σε ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο, είναι απαραίτητος. Οπότε, πριν ξεκινήσουν, θα πρέπει να επισκεφτείτε και τον οφθαλμίατρο, να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πρόβλημα με την όραση του.

exsataseis mathiton prin to sxoleio1

Εξέταση από οδοντίατρο

Και η επίσκεψη στον οδοντίατρο κρίνεται απαραίτητη. Θα πρέπει το παιδί να κάνει έναν έλεγχο, αν έχει προβλήματα στα δόντια ή αν χρειάζεται να κάνει φθορίωση. Ο λόγος που πρέπει να επισκεφθείτε προληπτικά και πριν το άνοιγμα των σχολείων, τον οδοντίατρο, είναι ο εξής απλός: αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε προτού ξεκινήσουν οι σχολικές υποχρεώσεις, διότι το παιδί διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με επιπλέον άγχος. Γιατί μην ξεχνάμε, όσο ανώδυνα και αν του την παρουσιάσετε, η επίσκεψη στον οδοντίατρο, δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

exsataseis mathiton prin to sxoleio2

Εξέταση από καρδιολόγο

Ο καρδιολογικός έλεγχος είναι σημαντικός κι όχι μόνο για τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμόΡωτήστε τον παιδίατρο σας σε ποια ηλικία θα πρέπει να πάτε στον καρδιολόγο.

Εξέταση ακοής

Ο έλεγχος στην ακοή είναι σημαντικός καθώς πολλές φορές μπορεί να υπάρχει νευραισθητήριος βαηκοία ή μια βαρηκοία αγωγής (υγρό στο αυτάκι) η οποία δεν έχει γίνει αντιληπτή.

exsataseis mathiton prin to sxoleio4

Εμβόλια

Μην ξεχνάτε να τηρείτε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Είναι σημαντικό το παιδί σας να κάνει τα εγκεκριμένα εμβόλια ( είτε τα μονοδοσικά είτε τα επαναληπτικά).

Αρκετά νοσοκομεία παρέχουν πακέτα προληπτικών εξετάσεων back to school για τα παιδιά όπως:

  • Οφθαλμολογική και Παιδοκαρδιολογική εξέταση και κλινική εκτίμηση, Ηλεκτροκαρδιογράφημα & Triplex Καρδιάς
  • Tυμπανομετρία και Παιδο - ΩΡΛ κλινική εκτίμηση
  • Δερματολογική κλινική εκτίμηση
  • Παιδοορθοπαιδική κλινική εκτίμηση για την ανίχνευση παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης

Τέλος, αν έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας έχει αλλεργία σε κάποια τροφή, πρέπει οπωσδήποτε να το υποβάλλετε σε ένα αλλεργικό τεστ ώστε να ξέρετε τι να αποφεύγει και πως να προστατευτεί.

Προσοχή: Λόγω κορονοϊού θα πρέπει να επικοινωνείτε με τα μικροβιολογικά εργαστήρια ή τα νοσοκομεία προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά τόσο για την διαδικασία των ραντεβού όσο και για τον τρόπο αιμοληψίας του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved