Γνωρίζατε ότι το πολύ νερό μπορεί να μειώσει τη ροή γάλακτος στον θηλασμό;

Πόσο νερό πρέπει να πίνει μια μητέρα που θηλάζει;

Γνωρίζατε ότι το πολύ νερό μπορεί να μειώσει τη ροή γάλακτος στον θηλασμό;

Ενώ είναι αλήθεια ότι η αφυδάτωση μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος, η ήπια αφυδάτωση που οι περισσότεροι μπορούν να διαχειριστούν (να μένουμε δηλαδή μερικές ώρες χωρίς νερό) δεν την μειώνει.

Πολλοί συνήθως λένε ότι αν μια θηλάζουσα μαμά πίνει πολύ νερό, παράγει περισσότερο γάλα, κάτι που είναι λάθος. Για την ακρίβεια, το πολύ νερό μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την παραγωγή γάλακτος, παρά να την αυξήσει.

nero ston thilasmo 1

Όταν πίνετε πάρα πολύ νερό, το σώμα σας προσπαθεί να αποκαταστήσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών "ρίχνοντας" την περίσσεια ποσότητα νερού στα ούρα σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση του νερού από το στήθος σας, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει και τη μείωση του γάλακτος.

Η Δρ Christina Smillie εξηγεί ακριβώς τι συμβαίνει όταν πίνουμε πολύ νερό κατά τον θηλασμό: «Η παραγωγή γάλακτος δεν αυξάνεται λόγω της κατανάλωσης περισσότερων υγρών. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Οι γυναίκες που παράγουν πολύ γάλα θα διψάσουν για να αντικαταστήσουν το υγρό που χρησιμοποιούν για την παραγωγή γάλακτος. Όταν μια μητέρα παράγει λιγότερο γάλα, δεν χρειάζεται να πιει πολύ νερό. Το υπερβολικό νερό που μια γυναίκα θα πιει αναγκαστικά, θα χαθεί κατά την ούρηση!".

Ήδη έχετε πολλά στο μυαλό σας και ένα ακόμη επιπλέον άγχος, ειδικά αν θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό, δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί. Η υπερβολική πρόσληψη υγρών όχι μόνο θα σας στείλει πολλές φορές στην τουαλέτα (κανείς δεν έχει χρόνο για την τουαλέτα όταν υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι) αλλά δεν είναι και απαραίτητη.

Η καλύτερη συμβουλή για την δίψα

nero ston thilasmo 3

Η καλύτερη συμβουλή είναι να πίνετε νερό, ΜΟΝΟ όταν διψάτε.

Να θυμάστε αν τα ούρα σας έχουν κίτρινο χρώμα, τότε λαμβάνετε κανονική ποσότητα νερού. Αν το χρώμα τους είναι διαυγές, τότε σημαίνει ότι το σώμα σας συνεχώς αποβάλει το νερό που μόλις ήπιατε.

Η ισορροπία είναι το κλειδί. Αφουγκραστείτε το σώμα σας.

πηγές: Diana West, IBCLC, and Lisa Marasco, M.A, IBCLC
medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved