Πράγματα που μπορείς να πεις σε μια μαμά που δυσκολεύεται με τον θηλασμό

Υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν εύκολα και χωρίς κανένα πρόβλημα και υπάρχουν μαμάδες που έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα του θηλασμού.

Πράγματα που μπορείς να πεις σε μια μαμά που δυσκολεύεται με τον θηλασμό

Όπου προβλήματα, βάλτε πληγωμένες θηλές, λίγο γάλα, μικρές θηλές και πάει λέγοντας.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν οι "έξυπνες" μαμάδες και "έμπειρες" σπεύδουν να δώσουν τις "αλάνθαστες" συμβουλές τους γεμίζοντας ακόμη περισσότερες ενοχές τις γυναίκες που προσπαθούν να θηλάσουν και άγχος, κάνοντας τον θηλασμό ακόμη πιο δύσκολο.

Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε μια γυναίκα που γέννησε και που προσπαθεί να θηλάσει πείτε της αυτά τα πέντε (5) πράγματα.

thilasmos nea mama 2

Είμαι εδώ για ο,τιδήποτε χρειαστείς

Κάποιες φορές μια μαμά που προσπαθεί να θηλάσει, θέλει απλά να γνωρίζει ότι δεν έιναι μόνη. Πείτε της ότι είστε εκεί αν το θέλει. Χωρίς πολλές συμβουλές, χωρίς πολλά λόγια. Εξηγήστε της ότι είστε εκεί για να την ακούσετε, για να την αγκαλιάσετε, για να την παρηγορήσετε μετά από κάποιο ξέσπασμα. Μερικές φορές οι νέες μαμάδες το μόνο που θέλουν είναι κάποιος να τους καταλάβει.

Έχεις δίκιο... είναι δύσκολο

Κάποιες φορές ο θηλασμός πονάει. Κάποιες φορές αιμορραγεί. Κάποιες φορές μια μαμά θέλει κάποιος να αναγνωρίσει όλα εκείνα που νιώθει εκείνη. Να την καταλάβει. Ο θηλασμός χρειάζεται χρόνο. Οπότε δείξτε της το αυτό.

Τα πας θαυμάσια

Δεν ξέρετε πόσο όμορφα μπορεί να νιώσει μια νέα μαμά όταν κάποιος της πει ότι τα καταφέρνει μια χαρά με τον θηλασμό. Πείτε της ότι κάνει καταπληκτική δουλειά και δώστε της κουράγιο. Αυτό το ταξίδι... το ταξίδι του θηλασμού, χρειάζεται κουράγιο.

thilasmos nea mama 3

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Ρωτήστε τη αν χρειάζεται κάτι. Ή ακόμη καλύτερα μη τη ρωτάτε. Μαγειρέψτε της, μαζέψτε της το σπίτι, ξεκουράστε τη, απλώστε για εκείνη τα ρούχα που βρίσκονται στο πληντύριο.

Ό,τι και αν αποφασίσεις για εσένα και το μωρό σου είναι η σωστή απόφαση

Ο θηλασμός είναι δύσκολος. Το είπαμε αυτό. Χρειάζεται χρόνο για να τα καταφέρει κανείς. Κάποιες φορές οι δυσκολίες φέρνουν άγχος και το άγχος κάποιες φορές "μπλοκάρει" τον θηλασμό. Γι' αυτό αν δεν καταφέρετε να θηλάσετε πολύ και η φόρμουλα (έτοιμο γάλα) κάνει δουλειά και προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στο μωρό. Είτε λοιπόν μια μαμά αποφασίσει να θηλάσει αποκλειστικά, είτε αποφασίσει να δώσει συμπλήρωμα, είτε στο τέλος πάρει την απόφαση να σταματήσει τις προσπάθειες του θηλασμού, πείτε της ότι είναι μια τέλεια μαμά και ο τρόπος που θα διαλέξει να ταΐσει το μωρό της είναι δική της και μόνο απόφαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved