Γιατί σε κάποιες γυναίκες καθυστερεί να κατέβει το γάλα μετά τον τοκετό

Και τι μπορούν να κάνουν.

Γιατί σε κάποιες γυναίκες καθυστερεί να κατέβει το γάλα μετά τον τοκετό

Κάποιες γυναίκες παρατηρούν καθυστέρηση του γάλακτος μετά τον τοκετό τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, έδωσε πρόσφατη έρευνα.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Lactation έδειξε ότι οι γυναίκες που έλαβαν παυσίπονα κατά τη διάρκεια του τοκετού τους είχαν 2-3 πιθανότητες να παρατηρήσουν καθυστέρηση στο γάλα τους (3 μέρες ή και παραπάνω) σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έλαβαν καθόλου παυσίπονα κατά τον τοκετό και γέννησαν φυσιολογικά.

Tips για γυναίκες που λαμβάνουν παυσίπονα κατά τον τοκετό

thilasmos meta ton toketo 2

Τι μπορείτε να κάνετε για να "ενεργοποιήσετε" τη ροή του γάλακτος;

Επαφή δέρμα με δέρμα

Η έρευνα υποστηρίζει ότι το μωρό πρέπει να τοποθετηθεί αμέσως μετά τη γέννησή του στην αγκαλιά της μητέρας, ακόμη και μετά από την καισαρική τομή, ώστε να έχουν επαφή δέρμα με δέρμα.

Συζητήστε το με τον γιατρό σας και ζητήστε του να σας δώσει το μωρό στην αγκαλιά σας για μερικά λεπτά.

Αν το μωράκι σας πρέπει να μπει για τον οποιονδήποτε λόγο σε θερμοκοιτίδα, θα σας δοθεί όσο πιο άμεσα γίνεται για θηλασμό και επαφή.

Κοιμηθείτε στο ίδιο δωμάτιο

Ζητήστε από τον γιατρό σας να τοποθετήσει το μωρό σας δίπλα σας. Τόσο εσείς όσο και το μωρό σας θα ξεκουράζεστε μαζί, θα κοιμάστε μαζί και θα αναρρώσετε καλύτερα μαζί μέχρι τη στιγμή που θα βγείτε από το μαιευτήριο.

Βεβαιωθείτε ότι θα θηλάζετε το μωρό σας κάθε δύο ώρες, τις πρώτες μέρες.

thilasmos meta ton toketo 3

Δοκιμάστε τον θηλασμό από την πρώτη κιόλας στιγμή

Θηλάστε το μωρό σας από την πρώτη στιγμή. Ο γιατρός σας θα τοποθετήσει το μωρό στο στήθος σας, για να λάβει το πρωτόγαλα.

Να θυμάστε: πριν μπείτε στο μαιευτήριο, ενημερωθείτε από τη μαία και τον γιατρό σας για όλα όσα θα έρθετε αντιμέτωπη, ώστε να είστε προετοιμασμένη.

Μια συμβουλή από εμάς:

Τα παυσίπονα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του τοκετού, έχουν δημιουργηθεί για να ανακουφίζουν από τον πόνο, κάνοντας καλύτερη την εμπειρία της γέννησης για κάθε νέα μαμά. Το αν θα χρησιμοποιήσετε παυσίπονο ή όχι, είναι δική σας επιλογή και μόνο. Θα κάνετε αυτό που θέλετε εσείς. Δική σας η γέννα, δικοί σας και οι κανόνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved