Πώς αλλάζει το στήθος μετά τον θηλασμό;

Ποιες αλλαγές είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε στο στήθος σας μετά τον θηλασμό;

Πώς αλλάζει το στήθος μετά τον θηλασμό;

Το σώμα της γυναίκας αλλάζει τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και μετά τον τοκετό. Το στήθος είναι από τα σημεία του σώματος που υπόκεινται στις περισσότερες αλλαγές. Την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα παράγει περισσότερες ορμόνες όπως οιστρογόνα και προγεστερόνη, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα το πρήξιμο και την αύξηση της κυκλοφορίας αίματος στην περιοχή.

Μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, οι περισσότερες γυναίκες ισχυρίζονται ότι το στήθος τους δεν είναι το ίδιο με πριν. Έχει διαφορετικό μέγεθος και σχήμα, βέβαια δεν παρατηρούν όλες οι γυναίκες τις ίδιες αλλαγές.

Ποιες είναι οι πιο συχνές αλλαγές που μπορεί να παρατηρήσετε;

Είναι πιο «πεσμένο»

Μετά τον τοκετό, το στήθος διατηρεί το μεγάλο μέγεθος που είχε και στην εγκυμοσύνη. Όσο ο μαστός διογκώνεται, τόσο το δέρμα χαλαρώνει, με αποτέλεσμα μετά τον θηλασμό το στήθος να πέφτει και να «κρεμάει».

Μικραίνει

Σε κάποιες περιπτώσεις, μετά τον θηλασμό το στήθος γίνεται ακόμα πιο μικρό (περίπου κατά ένα νούμερο), όταν οι ίνες και το δέρμα συρρικνωθούν.

«Τρέχει» γάλα

Σε πολλές γυναίκες ρέει γάλα από το στήθος και όχι την ώρα που θηλάζουν. Αυτό γίνεται συνήθως όταν ακούνε κάποιο μωρό να κλαίει, όταν έχουν αρκετή ώρα να θηλάσουν ή ακόμα και όταν διεγείρονται ερωτικά από τους συντρόφους τους. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και μετά τον θηλασμό.

masaz thilasmou

Οι φλέβες γίνονται πιο ισχνές

Τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνη, οι φλέβες διαγράφονται πιο έντονα κάτω από το δέρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται περίπου κατά 40%, και το ίδιο συμβαίνει και την περίοδο που θηλάζετε το μωρό σας. Οι φλέβες θα δείχνουν πιο ισχνές, μόλις σταματήσετε τον θηλασμό.

Το ένα στήθος θα φαίνεται πιο διαφορετικό από το άλλο

Έτσι και αλλιώς στις περισσότερες γυναίκες τα δύο στήθη είναι διαφορετικά, αυτό όμως γίνεται ακόμα πιο αισθητό στην εγκυμοσύνη, τον θηλασμό ή και μετέπειτα.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved