Μύθοι γύρω από τον θηλασμό

Μητρικός Θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες
Μύθοι γύρω από τον θηλασμό

Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι και ανόητες παραφιλολογίες γύρω από τον θηλασμό με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να μπερδεύονται και να μην ξέρουν τι στην πραγματικότητα ισχύει από όλα αυτά που ακούνε και τι όχι.

Αυτοί οι μύθοι θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα πράγματα γύρω από τον θηλασμό και θα τον κάνουν περισσότερο απολαυστικό.

Πλύνετε τις θηλές σας πριν θηλάσετε

ΟΧΙ! Δεν χρειάζεται να πλύνετε τις θηλές σας πριν θηλάσετε. Τα βακτήρια από την επιφάνεια του στήθους σας μπορούν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν να αναπτυχθεί το μικροβίωμα - τα «καλά» βακτήρια, και όσο πιο πολλά έχουμε, τόσο πιο καλά θα είμαστε.

mithoi thilasmou 4

Φάτε λιπαρά για να έχετε λιπαρό γάλα

Το γάλα που παράγετε είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το παιδί σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρρεάσουν τα λιπαρά που περιέχονται σε αυτό. Π.χ. η ώρα της μέρας, πόσο πίνει το παιδί σε κάθε γεύμα, η διατροφή και πολλά άλλα.

Θηλάστε για να χάσετε κιλά γρηγορότερα

Και ναι και όχι! Δεν χάνουν όλες οι γυναίκες κιλά την περίοδο του θηλασμού. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλές μαμάδες που δεν χάνουν κιλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Πιείτε γάλα για να παράγετε περισσότερο γάλα

Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει το παραπάνω.

mithoi thilasmou 3

Μην τρώτε πικάντικες τροφές

Δεν υπάρχουν έρευνες που να συμβουλεύουν τις γυναίκες να αποφεύγουν τα πικάντικα φαγητά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Εκτός και αν το μωρό αντιμετωπίζει προβλήματα και ο γιατρός σας το απαγορεύσει από μόνος του.

Μην θηλάζετε αν είστε άρρωστοι

Μπορείτε με ασφάλεια να θηλάζετε αν είστε άρρωστη. Το μωρό σας δεν θα "κολλήσει". Για την ακρίβεια μπορεί να πάρει κάποια αντισώματα.

Τα παιδιά που θηλάζουν είναι προσκολημένα στη μαμά

Όχι! Όλα τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μαμά τους, είτε θηλάζουν είτε τρώνε με το μπιμπερό.

mithoi thilasmou 1

Πλούσιο στήθος σημαίνει πολύ γάλα

Για την ακρίβεια σημαίνει το εντελώς αντίθετο. Τα "άδεια" στήθη παράγουν περισσότερο γάλα.

Απαγορεύεται το αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν δείχνει να επηρεάζει το μωρό ή να του κάνει κακό. Όπως αναφέρει και ο Dr. Jack Newman "Η λογική πρόσληψη αλκοόλ δεν πρέπει να αποθαρρύνεται. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα φάρμακα, πολύ λίγο αλκοόλ περνάει στο γάλα. Η μητέρα μπορεί να πιει λίγο αλκοόλ και να συνεχίσει να θηλάζει όπως συνήθως".

πηγή: Instagram account @moomysmilk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved