Κόκκινα και ερεθισμένα μάτια μετά τον τοκετό: Είναι ανησυχητικό;

Τα προκαλεί την ερυθρότητα των ματιών μετά τη γέννα;

Κόκκινα και ερεθισμένα μάτια μετά τον τοκετό: Είναι ανησυχητικό;

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού και για αρκετές ημέρες μετά, έχουν κόκκινα μάτια.Το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι παροδικό και συνήθως υποχωρεί χωρίς να χρειαστεί να ζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Τι προκαλεί την ερυθρότητα;

Τα κόκκινα μάτια εμφανίζονται κυρίως όταν ασκείτε περισσότερη πίεση με το πρόσωπό σας αντί για το κάτω μέρος του σώματός σας στη διάρκεια του τοκετού.
Μπορεί τα μάτια σας να φαίνονται λίγο τρομακτικά αλλά μετά από μία ή δύο εβδομάδες, η κοκκινίλα θα υποχωρήσει οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τα μάτια σας ενώ περιμένετε να υποχωρήσει η κοκκινίλα:

  • Εφαρμόστε κρύα κομπρέσες αρκετές φορές την ημέρα για 10 λεπτά κάθε φορά στα μάτια σας
  • Όταν βγαίνετε στον ήλιο μην ξεχνάτε να φοράτε γυαλιά ηλίου.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο δροσερό νερό, αποφεύγοντας κάθε είδους σαπούνι.
kokkina matia stin egimosini

Εγκυμοσύνη και όραση

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στον οργανισμό της γυναίκας. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αύξηση της μελαγχρωσης στα βλέφαρα, γνωστές και σαν μέλασμα ή χλόασμα. Είναι αναστρέψιμες και μετά την εγκυμοσύνη με τον καιρό ξεθωριάζουν.

Πολλές έγκυες γυναίκες παραπονιούνται επίσης για ξηροφθαλμία. Τα μάτια είναι πιο ξηρά από πριν και στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει και την χρήση των φακών επαφής. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι η χρήση τεχνητών δακρύων. Κυρίως να χρησιμοποιήσετε τις σταγόνες χωρίς συντηρητικά. Εξίσου συχνό σύμπτωμα είναι και η θολή όραση. Εάν σας είναι ενοχλητικό ο οφθαλμίατρος μπορεί να σας αλλάξει προσωρινά τη συνταγή για τα γυαλιά σας ή τους φακούς.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved