Αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν πως το παιδί σου έχει αλλεργίες

Έτσι θα καταλάβεις πώς κάτι δεν πάει καλά και πρέπει οπωσδήποτε κάτι να κάνεις.

Αυτά είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν πως το παιδί σου έχει αλλεργίες

Η άνοιξη και το φθινόπωρο αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές περιόδους όπου οι αλλεργίες κάνουν την εμφάνισή τους. Θα μπορούσαμε χαριτολογώντας να πούμε πως «κάνουν πάρτι» αλλά στ' αλήθεια, δεν μπορούμε να κάνουμε χιούμορ με κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, μικρούς αλλά και μεγάλους.

Κάποιες φορές μπορεί να μπερδέψουμε τα συμπτώματα, εκείνα των αλλεργιών, με αυτά του απλού κρυολογήματος όμως όπως λένε οι ειδικοί έχουν σημαντικές διαφορές, μαζί με τις ομοιότητες. Βήχας, φτερνίσματα, καταρροή, μπούκωμα, ερυθρότητα και ευαισθησία στα μάτια, είναι μερικά από τα συμπτώματα, τα οποία πολλές μαμάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτήν την περίοδο.

Μικροί και μεγάλοι αυτό το διάστημα υποφέρουν. Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν αν αντιμετωπίσουμε μια πιθανή αλλεργία του παιδιού μας;

Σκέφτηκες, όμως, ότι μπορεί να μην πρόκειται για κάποιο κρυολόγημα, αλλά για κάποια αλλεργία; Ναι, είναι πολύ φυσιολογικό να μπερδέψεις τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος με τις αλλεργίες και μπορεί να έχει συμβεί το ίδιο και με το δικό σου παιδί.

Παρακάτω σου υπάρχουν 4 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου αντιμετωπίζει κάποια αλλεργία.

  1. Οι αλλεργίες μπορεί να μεταφερθούν από τους γονείς...

Αν οι γονείς αντιμετωπίζουν κάποια αλλεργία, καλό θα είναι να ενημερώσουν τον παιδίατρο ώστε να λάβει υπόψιν του τυχόν αλλεργίες και στα παιδιά.

  1. Μάτια και μύτη... «στο τρέξιμο»

Μήπως το παιδί σου παρόλο που δεν είναι κρυωμένο, εμφανίζει σημάδια συνεχούς καταρροής στη μυτούλα του; Μήπως τρίβει συνεχώς τα μάτια και τον λαιμό του; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε πιθανότατα το παιδί σου να αντιμετωπίζει κάποια αλλεργία.

  1. Εξανθήματα

Αν το παιδί σου εμφανίζει εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματος, τα οποία δε φεύγουν, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό του.

  1. Βήχας χωρίς λόγο

Έχεις παρατηρήσει ότι το παιδί σου βήχει επίμονα όταν γελάει δυνατά, όταν κλαίει, όταν εκνευρίζεται ή όταν τρέχει; Ίσως να έχει αλλεργικό άσθμα και ακόμη να μην το έχεις καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή του γιατρού είναι αναγκαία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved