Οι γυναίκες παραμελούν την υγεία τους στην πανδημία & οι γιατροί ανησυχούν

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι γυναίκες δεν κάνουν ούτε τις εξετάσεις ρουτίνας και οι ειδικοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία τους. 

Οι γυναίκες παραμελούν την υγεία τους στην πανδημία & οι γιατροί ανησυχούν

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το βασικό μέλημα όλων είναι να παραμείνουν υγιείς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι γυναίκες αμελούν την υγεία τους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, αποφεύγοντας να κάνουν ακόμα και τις ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις ρουτίνας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα και οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των γυναικών στο μέλλον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα για την υγεία των γυναικών του Kaiser Family Foundation (KFF) το 38% των γυναικών αδιαφόρησαν για την προληπτική φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων εξετάσεων και των εξετάσεων ρουτίνας. Το ανησυχητικό είναι οι γυναίκες που είχαν ένα πρόβλημα υγείας δήλωναν σε ποσοστό 46% ότι θα καθυστερήσουν την ιατρική επίσκεψη - ίσως λόγω φόβου ότι θα εκτεθούν στον ιό.

Υπήρχαν μάλιστα γυναίκες που ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να κόψουν τα χάπια τους στο μισό για να έχουν απόθεμα!

ginaikes ameloun tin igeia tous1

Όλα αυτά είχαν μια ανησυχητική επίδραση, ειδικά στις γυναίκες με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας ή οικονομικά προβλήματα. Περισσότερο από το ένα τέταρτο αυτής της ίδιας ομάδας γυναικών λέει ότι τα συμπτώματά τους έχουν επιδεινωθεί από την έναρξη της πανδημίας.

Πολλές είναι όμως και οι μητέρες που έχουν αμελήσει τις επισκέψεις στον γυναικολόγο τους, λόγω έλλειψης χρόνου. Ανέλαβαν τη φροντίδα των παιδιών στο σπίτι και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες υποχρεώσεις , αμέλησαν την δική τους υγεία.

Η παραμέληση της υγείας είναι επικίνδυνη για τις γυναίκες. Όπως σημειώνεται στη μελέτη του KFF, «η απουσία ιατρικών ελέγχων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο αριθμό γυναικών που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το τέλος της πανδημίας. Κάθε μαμά που αναβάλλει τον ιατρικό έλεγχο, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και να αποφασίσει ότι ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσει επιτέλους με το γιατρό της».

Πηγή:mother.ly

DPG Network
Δείτε επίσης