Θες να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου; Φτιάξτε αυτά τα smoothies

Μια μαμά εκτός από την οικογένειά της, πρέπει να φροντίζει και τον εαυτό της. Ειδικά αυτή την περίοδο.

Θες να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου; Φτιάξτε αυτά τα smoothies

Ως γνωστόν, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και μια μαμά όπως κάνει και με τα παιδιά της, μπορεί να ακολουθήσει και για τον εαυτό της το ίδιο παράδειγμα και να θωρακίσει τον οργανισμό της απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, με κατάλληλες τροφές.

Ποιες τροφές μπορεί να καταναλώνει;

Δείτε μερικά παραδείγματα παρακάτω:

  • Σπανάκι

Η δυναμωτική του δράση είναι γνωστή και διαπιστωμένη. Μπορείτε να το καταναλώσετε βραστό, ωμό ως σαλάτα ή σε smoothies. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων, και παράλληλα μας δίνει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και καλίου.

  • Γκρέιπφρουτ

Το πορτοκάλι είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, όμως την ίδια αξία έχει και το γκρέιπφρουτ, παρέχοντας μάλιστα μικρότερη ποσότητα ζάχαρης. Το γκρέιπφρουτ προλαμβάνει επίσης τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οπότε μειώνει την ένταση της φλεγμονής στο σώμα.

  • Κανέλα

Ταιριάζει υπέροχα σε ροφήματα, σάλτσες αλλά και στα δημητριακά. Η κανέλα δρα ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες, και παράλληλα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

4 smoothies που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μιας μαμάς (και όχι μόνο)



Να θυμάστε:

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού. Όταν είναι εξασθενημένο, ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε ιούς, βακτήρια και ασθένειες.

Μια ανεπαρκής διατροφή, το άγχος και κάποιες ασθένειες μπορούν να εμποδίσουν το ανοσοποιητικό να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του. Γι' αυτό αν δεν μπορείτε να καταναλώνετε κάποιες από αυτές τις τροφές, μπορείτε να τις μετατρέψετε σε έναν νόστιμο και λαχταριστό χυμό ή αλλιώς smoothie.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved