Παγκόσμια Ημέρα νερού: Πόσο νερό πρέπει να πίνουν οι θηλάζουσες

Θηλάζετε; Τόσο νερό πρέπει να πίνετε ημερησίως.

Παγκόσμια Ημέρα νερού: Πόσο νερό πρέπει να πίνουν οι θηλάζουσες

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνουν οι θηλάζουσες μητέρες.

Οι θηλάζουσες θα πρέπει να φροντίζουν να καταναλώνουν πολλά υγρά, έξι με δέκα ποτήρια των 250ml ημερησίως. Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες που θηλάζουν να πίνουν όταν θηλάζουν διότι παρέχουν στο μωρό 0,5 έως 0,6 λίτρα υγρά την ημέρα.

Όσες λοιπόν θηλάζετε θα πρέπει να έχετε δίπλα σας την ώρα του θηλασμού και να πίνετε συχνά μικρές γουλιές, όμως δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας να πίνει πολύ νερό -αν πίνετε περισσότερα από 12 ποτήρια νερό την ημέρα θα μειωθεί η γαλακτοφορία.

Επιτρέπεται ο καφές ή το τσάι κατά τον θηλασμό;

Αξίζει να γνωρίζετε ότι όταν πίνετε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, το επίπεδο της καφεΐνης στο γάλα αυξάνεται κατακόρυφα εντός της επόμενης ώρας. Το μωρό δεν είναι σε θέση να μειώσει το επίπεδο της καφεΐνης όπως εσείς, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται στον οργανισμό του.

Έχει παρατηρηθεί πως τα μωρά που θηλάζουν από μητέρες οι οποίες καταναλώνουν μέτριες ποσότητες καφεΐνης κοιμούνται λιγότερο και είναι νευρικά. Προσπαθήστε, λοιπόν, να πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι την ημέρα και μάλιστα δυο ώρες πριν θηλάσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved