Τι γεύση έχει το μητρικό γάλα και ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μητρικό γάλα και τη γεύση του.

Τι γεύση έχει το μητρικό γάλα και ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν

Το μητρικό γάλα συνήθως αναφέρεται και ως «υγρός χρυσός» και αυτό εξαιτίας της εξαιρετικής του ικανότητας να τρέφει καλύτερα από οποιοδήποτε γάλα, ένα βρέφος. Η θρεπτική σύνθεση του μητρικού γάλακτος, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα είναι οι επιλογές φαγητού της μητέρας.

Ό,τι τρώει μια νέα μαμά επηρεάζει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος, μπορεί επίσης να επηρεάσει και τη γεύση του.

Πριν δούμε όμως πώς επηρεάζεται η γεύση του γάλακτος, γνωρίζετε τι γεύση έχει το μητρικό γάλα; Μπορεί η αλλαγή στην γεύση του μητρικού γάλακτος να επηρεάσει την όρεξη του μωρού και τις διατροφικές επιλογές του καθώς μεγαλώνει; Η απάντηση, παρακάτω.

geusi mitrikou galaktos 1

Τι γεύση έχει το μητρικό γάλα;

Το μητρικό γάλα έχει γλυκιά, κρεμώδης γεύση, και μοιάζει πολύ με το αγελαδινό γάλα. Αυτή η ερμηνεία, ωστόσο, διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν το μητρικό γάλα πολύ γλυκό σχεδόν σαν το μέλι ή σαν το ζαχαρωμένο νερό, ενώ κάποιοι άλλοι θυμούνται τη γεύση του γλυκιά και και αλμυρή μαζί.

Όποια και αν είναι η αντιληπτή γεύση, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το μητρικό γάλα έχει μια ιδιαίτερη γεύση. Αλλά αν συμβαίνει αυτό, ίσως να αναρωτιέστε πώς παίρνει τη γεύση το μητρικό γάλα...

Τι δίνει γεύση στο μητρικό γάλα;

Η γεύση του ανθρώπινου γάλακτος βασίζεται στη θρεπτική του σύνθεση που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτά που τρώει μια μαμά κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μια μητέρα που έχει μια ισορροπημένη διατροφή και καταναλώνει τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες τροφίμων, φέρνει σε επαφή το μωρό της με ποικίλες γεύσεις από τη βρεφική του ηλικία.

Αν επηρεάζει τις διατροφικές επιλογές του παιδιού αργότερα; Φυσικά και θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιλογές φαγητού του μωρού σας αργότερα στη ζωή του, όπως επίσης θα το βοηθούσε να φάει και πιο εύκολα τρόφιμα (όπως κάποια φρούτα και λαχανικά).

geusi mitrikou galaktos 3

Παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση του μητρικού γάλακτος

Το φαγητό: Ένα μωρό παίρνει τις πρώτες γεύσεις από τη μήτρα και το αμνιακό υγρό.

Οι ορμόνες: Οι ορμονικές αλλαγές (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό) θα μπορούσαν να αλλάξουν προσωρινά τη γεύση του μητρικού γάλακτος.

Αλκοόλ και κάπνισμα: Σύμφωνα με έρευνες το αλκοόλ και το κάπνισμα επηρεάζουν τη γεύση του μητρικού γάλακτος.

Φαρμακευτική αγωγή: Κάποια φάρμακα ίσως να επηρεάσουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και τη μυρωδιά του γάλακτος.

Μόλυνση στήθους: Κάποια μόλυνση του στήθους, όπως η μαστίτιδα για παράδειγμα κάνουν το γάλα να είναι πιο αλμυρό.

πηγή: Momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved