Μουρουνέλαιο: Γιατί αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για όλη την οικογένεια

Όλο και πιο συχνά, παρακολουθούμε ειδικούς, γιατρούς και διατροφολόγους που προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή μας στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το μουρουνέλαιο στον ανθρώπινο οργανισμό και πιο συγκεκριμένα, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Μουρουνέλαιο: Γιατί αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για όλη την οικογένεια

Παρότι για αρκετούς από εμάς, η συγκεκριμένη λέξη ήταν άγνωστη μέχρι πρόσφατα, στη μακρινή Νορβηγία ήταν ήδη γνωστή για περισσότερα από χίλια χρόνια! Τότε, οι Νορβηγοί συνήθιζαν να χρησιμοποιούν το μουρουνέλαιο για την επεξεργασία των δερμάτων, τη συντήρηση των τοίχων και των δαπέδων, ενώ χρειάστηκε να περάσουν πολλοί αιώνες, ώσπου να ανακαλύψουν την ευεργετική επίδραση που έχει στην υγεία του ανθρώπου.

Όλα άλλαξαν κάπου τον 17ο αιώνα, όταν παρατήρησαν πως η κατανάλωση μουρουνέλαιου μπορεί να κάνει «θαύματα» στην υγεία, οπότε αρκετοί γιατροί άρχισαν να συνιστούν τη χρήση του, για τη θεραπεία της ραχίτιδας και των ρευματισμών. Δύο αιώνες αργότερα, η φυσική «φόρμουλα» του μουρουνέλαιου είχε γίνει πλέον ανάρπαστη στον ιατρικό κόσμο! Έτσι, το 1854 ο φαρμακοποιός Peter Möller ιδρύει το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μουρουνέλαιου και πατεντάρει τη δημοφιλή «μέθοδο Möller», δηλαδή τη μέθοδο χρήσης ατμού που αποτρέπει την οξείδωση και τη σήψη του λαδιού, εξασφαλίζοντας έτσι, τη διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved