Στρες και Ανοσοποιητικό: Πώς ο τρόπος ζωής υπονομεύει την άμυνα του οργανισμού μας;

Όλο και πιο συχνά, ακούμε ανθρώπους να ισχυρίζονται πως έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν αδικαιολόγητα συμπτώματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν που οφείλονται και από που προέρχονται.

Στρες και Ανοσοποιητικό: Πώς ο τρόπος ζωής υπονομεύει την άμυνα του οργανισμού μας;

Οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, οι αφόρητοι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, ένα παράξενο σφίξιμο στο στομάχι, η έντονη σωματική ανησυχία στα όρια της υπερδιέγερσης, είναι τα ενοχλητικά και ύποπτα «σημάδια» που αρκετοί από εμάς αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τα οποία τείνουν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Παρότι η μία περίπτωση από την άλλη διαφέρουν σημαντικά, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, το οποίο μας αποκαλύπτει τον υπαίτιο αυτών των συμπτωμάτων και αυτός δεν είναι άλλος, από τον τρόπο ζωής μας. Οι γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, καθώς και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που κορύφωσαν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας, κάνοντας το σύστημα να… διαμαρτύρεται, μέσω των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που αναφέραμε παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved