Τι είναι το ανοσοποιητικό και πώς θα το βοηθήσουμε εν μέσω Covid-19

Καθημερινά, ο οργανισμός μας έρχεται σε επαφή με εκατομμύρια «αόρατους» μικροοργανισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί με «γυμνό» μάτι.

Τι είναι το ανοσοποιητικό και πώς θα το βοηθήσουμε εν μέσω Covid-19

Ανάμεσα σε αυτούς, συγκαταλέγονται τα μικρόβια, τα βακτήρια, οι ιοί και τα παράσιτα, οι παθογόνοι «εισβολείς» που προσπαθούν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του οργανισμού για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, διαταράσσοντας συγχρόνως την ομαλή λειτουργία του. Μάλιστα, ο «πρωταγωνιστής» του 2020, δηλαδή ο κορονοϊός, ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τα υπόλοιπα μικρόβια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ακόμη και αν οι δυσάρεστες ειδήσεις που σχετίζονται με τον Covid-19 μας έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας με κάθε τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το ανοσοποιητικό, δηλαδή η φυσική «ασπίδα» του οργανισμού, είναι ένας πολυσύνθετος μηχανισμός ιστών και οργάνων, τα οποία συνεργάζονται για την παραγωγή ειδικών κυττάρων που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, όταν αυτοί εισβάλλουν στο σώμα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved