Αυτές οι είκοσι τροφές σταματούν την τριχόπτωση (vid)

Ποιες τροφές βοηθούν να έχετε υγιή μαλλιά και καταπολεμούν την τριχόπτωση.

Αυτές οι είκοσι τροφές σταματούν την τριχόπτωση (vid)

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών.

Τα μαλλιά σας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας. Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες καθημερινά, είναι πιθανό να παρατηρήσετε αραίωση των μαλλιών και τριχόπτωση.

Για να πάρετε πρωτεΐνες, είναι σημαντικό να τρώτε μοσχάρι, ψάρια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, όσπρια και προϊόντα σόγιας.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, επίσης συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών. Όταν ένα άτομο έχει έλλειψη σιδήρου, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι, οι φακές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Ποιες άλλες τροφές ενισχύουν την υγεία των μαλλιών και εμποδίζουν την τριχόπτωση; Έχουμε και λέμε :

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, μαγνήσιο, φολικό οξύ, χαλκό και σίδηρο. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Το λάδι του αβοκάντο μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα και να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών.

Λιναρόσπορος

Το άλφα-λινολενικό οξύ που βρίσκεται στους λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στο μπλοκάρισμα του ενζύμου που δημιουργεί DHT (διϋδροτεστοστερόνη) η κύρια αιτία της τριχόπτωσης.

Στρείδια

Τα στρείδια, όταν τρώγονται ωμά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο.Είναι επίσης πλούσια πηγή καλίου και μαγνησίου, που απαιτούνται για τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών από την κυκλοφορία του αίματος στα θυλάκια των μαλλιών.

Δείτε ποιες άλλες τροφές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved