Καρκίνος του Μαστού: Εάν το δούμε από την αρχή, μπορούμε και να το νικήσουμε!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου που παρουσιάζεται στις γυναίκες και ο δεύτερος πιο επικίνδυνος, μετά από αυτόν του πνεύμονα.

Καρκίνος του Μαστού: Εάν το δούμε από την αρχή, μπορούμε και να το νικήσουμε!

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καταλάβουμε, πόσο μεγάλη σημασία έχει η καθιερωμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης που γίνεται κάθε Οκτώβριο και πόσο σημαντικό είναι από πλευράς μας, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατευτούμε καλύτερα.

Ακριβώς επειδή ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις και είναι μία ασθένεια που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους παράγοντες που την προκαλούν, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε τον κίνδυνο, είναι η πρόληψη. Με άλλα λόγια, δεν περιμένουμε τη στιγμή που θα εντοπίσουμε κάποιο σύμπτωμα για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά προλαμβάνουμε το σύμπτωμα μέσω των εξετάσεων, πριν αυτό γίνει ευδιάκριτο και δη επικίνδυνο.

Πολλές φορές στο εσωτερικό των μαστών προκύπτουν ανεπαίσθητες αλλοιώσεις που δεν μπορούμε να εντοπίσουμε με το άγγιγμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην επαναπαυόμαστε στον μηνιαίο αυτοέλεγχο που πραγματοποιούμε στο σπίτι μας και να απευθυνθούμε σε μία σύγχρονη κλινική που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να πραγματοποιήσουμε μία ψηφιακή μαστογραφία.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την ψηφιακή μαστογραφία

Τη δεδομένη στιγμή, η ψηφιακή μαστογραφία θεωρείται η κορυφαία και πιο αξιόπιστη μέθοδος διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, πριν βιαστούμε να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό κάποιου ραντεβού, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης, πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για να μας δώσει ένα έγκυρο και ακριβές αποτέλεσμα. Παρότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορούμε να εξεταστούμε, το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ, της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη, είναι εκείνο που μας εμπνέει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μάλιστα, από το 2017 έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας που ειδικεύεται στη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πολυετή εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού πάνω σε παθήσεις του μαστού, αλλά και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής δόσης ακτινοβολίας, όπως είναι ο νέος Μαγνητικός Τομογράφος 3 TESLA.

iaso karkinos tou mastou

Γιατί να επιλέξουμε το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ;

Όπως είναι λογικό, ένα τόσο σημαντικό κέντρο που ειδικεύεται στη φροντίδα της γυναίκας, δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει έμπρακτα την εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Ακριβώς για αυτό, δίνει στην κάθε μία από εμάς την καλύτερη συμβουλή: Δες το απ’ την αρχή για να το νικήσεις! Με αυτόν τον τρόπο, μας υπενθυμίζει πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και μας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μέχρι το τέλος του μήνα, όλες τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, με την απλή εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας να είναι στα 40 ευρώ. Ανεξάρτητα από το πακέτο εξετάσεων που θα επιλέξουμε, είναι σίγουρο πως με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των έμπειρων επιστημόνων που στελεχώνουν το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ, θα έχουμε στη διάθεσή μας μία απόλυτα ακριβής διάγνωση.

iasko karkinos tou mastou 2

Εάν φέτος, λοιπόν, θέλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προγραμματίσουμε άμεσα το ραντεβού μας στο Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα φροντίσουμε τον εαυτό μας, αλλά η εμπειρία μας θα γίνει πηγή έμπνευσης και κίνητρο, για τις γυναίκες που αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε κοντά μας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προνομιακές τιμές των εξετάσεων

Ψηφιακή Μαστογραφία – 40 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία και Τομοσύνθεση – 45 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών – 50 ευρώ

Ψηφιακή Μαστογραφία, Τομοσύνθεση και Υπερηχογράφημα Μαστών – 65 ευρώ

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2), στο τηλ. 210 6185138 07:00 – 15:00 Δευτέρα – Παρασκευή. Η προσφορά ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved