Τέσσερα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν θηλάζεις

Τι αλλαγές θα παρατηρήσεις στο σώμα σου την περίοδο του θηλασμού;

Τέσσερα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν θηλάζεις

Το σώμα αλλάζει όχι μόνο τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και την περίοδο του θηλασμού για να γίνει η παραγωγή του μητρικού γάλακτος που προσφέρει τόσα πολλά οφέλη στην υγεία και την ανάπτυξη του μωρού σου.

Ακόμα κι αν έχεις διαβάσει τα πάντα γύρω από τον θηλασμό, κάποια πράγματα ίσως σε πιάσουν απροετοίμαστη. Ποια είναι αυτά;

Μπορεί να βγάλεις γάλα ακόμα κι όταν ακούσεις ένα άλλο μωρό να κλαίει

Η μητέρα φύση δεν προνόησε η νέα μητέρα να παράγει μητρικό γάλα μόνο όταν ακούει το μωρό της να κλαίει επειδή πεινάει, αλλά και όταν ακούει και κάποιο άλλο μωρό. Κι όμως, ίσως βρεθείς ή έχεις ήδη βρεθεί στην άβολη θέση όπου είσαι έξω και ξαφνικά «τρέχει» λίγο γάλα από το στήθος επειδή ένα μωρό έτυχε να κλαίει δίπλα σου.

Ίσως νιώθεις βελόνες και τσιμπήματα όταν θηλάζεις

Είναι ένα φυσιολογικό αντανακλαστικό του σώματος που νιώθουν πολλές θηλάζουσες μαμάδες. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, είναι όμως κι ένας τρόπος να καταλάβεις ότι το μωρό σου πίνει γάλα, και δεν πιπιλίζει απλώς τη θηλή.

Πονάς σε όλο σου το σώμα

Στους ώμους, στην πλάτη, στους καρπούς, παντού. Οι απίθανες φωτογραφίες θηλασμού που μπορεί να έχεις δει στα περιοδικά, δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Ναι, οι στιγμές που θηλάζεις το μωρό σου είναι πράγματι ιδιαίτερες και μοναδικές, για ώρα όμως κρατάς το μωρό και παραμένεις στην ίδια θέση, συνεπώς είναι λογικό να είσαι πιασμένη και να πονάνε τα χέρια και η πλάτη σου.

Κολπική ξηρότητα

Ο θηλασμός διατηρεί τα επίπεδα των οιστρογόνων χαμηλά κάτι που συνεπάγεται κολπική ξηρότητα. Η σεξουαλική επαφή λοιπόν, μπορεί να είναι επώδυνη αυτήν την περίοδο.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved