Ασφαλείς ασκήσεις Kegel για μετά τον τοκετό που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι (vid)

Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, είναι απαραίτητες για την πρόληψη ή τη διαχείριση της ακράτειας μετά τον τοκετό, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Ασφαλείς ασκήσεις Kegel για μετά τον τοκετό που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι (vid)

Οι ασκήσεις Kegel δυναμώνουν τους μύες στην περιοχή της λεκάνης, οι οποίοι υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη, το λεπτό έντερο και το ορθό.

Οι ασκήσεις αυτές δε χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τώρα που μένετε στο σπίτι είναι ευκαιρία να γυμνάσετε το σώμα σας, τη στιγμή που κοιμάται το μωρό σας.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις Kegel

H κατάλληλη στιγμή εξαρτάται από τον τρόπο που γεννήσατε (φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή) και από το πόσο γυμναζόσασταν πιο πριν. Στην περίπτωση που γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό και χωρίς επιπλοκές, μπορείτε να αρχίσετε τις ασκήσεις Kegel μερικές εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού σας. Αν έχετε τις αμφιβολίες για το εάν πρέπει και πότε να αρχίσετε ασκήσεις, ρωτήστε τον γυναικολόγο σας.

Πώς θα κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel

Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τους μύες της λεκάνης που πρέπει να γυμνάσετε και στη συνέχεια να εξασκηθείτε ώστε να εφαρμόζετε τις απαιτούμενες εναλλαγές σύσφιξης και χαλάρωσης.

Ασφαλείς ασκήσεις Kegel για μετά τον τοκετό

Η φυσιοθεραπεύτρια, Michelle Kenway, στο βίντεο που ακολουθεί, δείχνει πώς μπορείτε να κάνετε ασκήσεις με ασφάλεια ώστε να ενδυναμώσετε τους μύες του πυελικού εδάφους.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved