Καφές και κυτταρίτιδα: Έχουν αποτέλεσμα τα scrub με καφέ;

Διώξτε την κυτταρίτιδα με καφέ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Καφές και κυτταρίτιδα: Έχουν αποτέλεσμα τα scrub με καφέ;

Το σκραμπ καφέ είναι ένα σκραμπ που δημιουργήθηκε από κόκκους καφέ, όπως σωστά καταλαβαίνετε!

Και παρόλο που δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, τα σκραμπ με καφέ προτείνονται σε όλο το διαδίκτυο και σε περιοδικά ομορφιάς ως πιθανές μέθοδοι φυσικής καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

Αυτά τα προϊόντα κοστολογούνται τόσο για την καφεΐνη που περιέχουν όσο και για το αντιοξειδωτικό τους περιεχόμενο που υποτίθεται ότι είναι καλό για το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά, αλλά τα αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα δεν είναι και τόσο σαφή τελικά.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Όπως αναφέρει και το Wikipedia, η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη «φλούδας πορτοκαλιού» ή αλλιώς «εμφάνιση στρώματος». Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα

Κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανίσει οπουδήποτε ένας ανθρώπινος οργανισμός, αλλά τείνει να είναι πιο διαδεδομένη σε περιοχές όπου υπάρχουν λιπαροί ιστοί, όπως οι γλουτοί και οι μηροί.

Από τη στιγμή που θα αποκτήσετε κυτταρίτιδα, είναι πολύ δύσκολο - σχεδόν αδύνατο - να την ξεφορτωθείτε. Η θεραπεία επικεντρώνεται συνήθως στη μείωση της εμφάνισης των κοιλοτήτων. Τα σκραμπ του καφέ μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη μείωση εμφάνισης της κυτταρίτιδας, αλλά θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Καφές και κυτταρίτιδα - Τι υποστηρίζει η επιστήμη;

kafes kai kyttaritida 1

H απολέπιση του καφέ υποτίθεται ότι βοηθά στη θεραπεία της κυτταρίτιδας με διάφορους τρόπους.

Πιστεύεται ότι η καφεΐνη που περιέχει ο καφές μπορεί να βοηθήσει να διασταλούν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσει την εμφάνιση των κοιλοτήτων του δέρματος. Το δέρμα μπορεί επίσης να συσφίγγεται από τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και εξαλείφοντας την κατακράτηση υγρών.

Ο καφές είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία πιστεύεται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του δέρματος. Μερικά από αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι οι φαινόλες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του σκραμπ με καφέ είναι τα φυσικά απολεπιστικά αποτελέσματα του ίδιου του καφέ. Όπως και άλλα απολεπιστικά βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και δίνοντας έτσι μια ομαλότερη, και πιο ομοιόμορφη εμφάνιση στο δέρμα. Ενώ η απολέπιση από μόνη της δεν μπορεί να απαλλάξει το δέρμα από την κυτταρίτιδα, μπορεί να την μειώσει, κάνοντάς τη να μη φαίνεται τόσο έντονα.

Το μασάζ στις προβληματικές περιοχές μπορεί να βοηθήσει. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Δερματολογικής Χειρουργικής, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αποσυμφόρηση της λέμφου και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Ακόμη καταπολεμά την ξηρότητα και συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το λεμφικό μασάζ είναι αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Παρόλα αυτά, όμως δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να επιβεβαιώνουν ότι αυτού κάθε αυτού οι κόκκοι καφέ βοηθούν στην μείωση της κυτταρίτιδας. Οι διαθέσιμες μελέτες και ανασκοπήσεις, εστιάζουν στη θεραπεία της κυτταρίτιδας μέσω της καφεΐνης και άλλων συστατικών, αλλά όχι με τον καφέ ειδικότερα.

Πώς θα φτιάξετε σκραμπ καφέ για την κυτταρίτιδα

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σκραμπ με καφέ κατά της κυτταρίτιδας δείτε τα βήματα στη gallery παρακάτω.

πηγές: healthline.com / Wikipedia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved