3 tips για να φας σε ένα πάρτι αλλά να γλιτώσεις μερικές θερμίδες

Θες να μην «σπάσεις» τη δίαιτά σου αλλά και να πας στο πάρτι; Δες τι πρέπει να κάνεις.

3 tips για να φας σε ένα πάρτι αλλά να γλιτώσεις μερικές θερμίδες

Είτε είσαι καλεσμένη σε έναν γάμο, είτε απλά σε ένα πάρτι είναι πολύ πιθανό οι «πειρασμοί» στο μπουφέ να είναι αρκετοί. Εσύ όμως έχεις βάλει σκοπό για το μήνα αυτόν ή και για τους επόμενους να φανείς πιο φειδωλή και προσεκτική με τις παρασπονδίες ώστε να χάσεις τα κιλά των διακοπών.

Πώς λοιπόν θα φας αλλά χωρίς να καταναλώσεις υπερβολικό αριθμό θερμίδων;

1.Πιες περισσότερο νερό και όχι αναψυκτικά
Αν οι επίσημες έξοδοι δεν είναι πια η καθημερινότητά σου, τότε έχεις το περιθώριο να πιεις λίγο κρασί, ωστόσο μην το παρακάνεις ούτε με το αλκοόλ, αλλά ούτε και με τα αναψυκτικά. Το μόνο που θα σου προσφέρουν είναι περιττές θερμίδες, ενώ παράλληλα, θα σου ανοίξουν την όρεξη. Προσπάθησε να πιείς περισσότερο νερό, και να αποφύγεις την πρόσληψη θερμίδων χωρίς λόγο.


2.Κάθισε σε σημείο μακριά από τον μπουφέ
Συνήθως, στα πάρτι οι καλεσμένοι συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι, έχοντας ως... highlight της βραδιάς την ώρα του γεύματος. Σπάσε λοιπόν τον κανόνα αυτό, και επίλεξε να ασχοληθείς με διαφορετικά πράγματα, όπως να κοινωνικοποιηθείς, μιλώντας με τους καλεσμένους του party, βρισκόμενη σε σημεία που θα απέχουν από τον μπουφέ και το τραπέζι. Όπως και να το κάνεις, αν το φαγητό δεν βρίσκεται στο άμεσο οπτικό πεδίο σου, θα είναι πιο εύκολο να μην το σκέφτεσαι.


3.Μοιράσου την ώρα του γεύματος με μια φίλη σου
Το ρητό «όταν τρώμε, δεν μιλάμε» φυσικά, δεν ισχύει σε περιόδους που ακολουθείς κάποιο αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα και περιμένεις άμεσα να δεις τα πρώτα αποτελέσματα, αφού στην περίπτωση αυτή θα καταφέρεις να πέσεις με τα μούτρα στο πιάτο σου. Οπότε, την ώρα του φαγητού, μοιράσου την με κάποια φίλη σου ή ακόμα καλύτερα με κάποιον καλεσμένο του party, οπότε και θα βρεις πιο εύκολα ένα ενδιαφέρον θέμα να συζητήσεις και θα ξεχάσεις, έστω και για λίγες στιγμές, το φαγητό σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved