Οι ολιστικές θεραπείες που με βοήθησαν να βρω την ισορροπία μου στη μητρότητα

Holistic Health: Πώς η ρεφλεξολογία στη μητρότητα με βοήθησε να βρω την ισορροπία μου

Μία Μαμά
Οι ολιστικές θεραπείες που με βοήθησαν να βρω την ισορροπία μου στη μητρότητα

Κάθε γυναίκα που έχει γίνει μανούλα θα σου πει πως η μητρότητα είναι το πιο όμορφο και ταυτόχρονα απαιτητικό «ταξίδι» της ζωής της. Η σύλληψη, ο τοκετός και οι περίοδοι της κύησης και της λοχείας αποτελούν μοναδικές εμπειρίες για μία γυναίκα. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να την ωθήσουν στα όριά της.

Στη δική μου περίπτωση, οι δυσκολίες που αντιμετώπισα με οδήγησαν στο να αναζητήσω εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να μου προσφέρουν την ηρεμία που χρειαζόμουν. Η αναζήτησή μου, λοιπόν, με οδήγησε στο να στραφώ σε μία σειρά από ολιστικές θεραπείες που σχετίζονταν με τη ρεφλεξολογία, τη διατροφή και τη ψυχολογία. Ήθελα να βελτιώσω με φυσικές μεθόδους τη σωματική και ψυχική μου ισορροπία και αυτός είναι ο λόγος που λίγο πριν φέρω στον κόσμο το πρώτο μου παιδί, αποφάσισα επισκεφτώ ένα κέντρο εναλλακτικών θεραπειών στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η εμπειρία μου ήταν μοναδική για αυτό και την προτείνω. Αν θέλεις, λοιπόν, να γίνεις μητέρα, αν είσαι έγκυος ή αν απλούστατα θέλεις να βρεις την ισορροπία σου, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις και εσύ την Holistic Health επιλογή -και δη τη ρεφλεξολογία. Το γιατί θα το μάθεις παρακάτω.

Θα σε βοηθήσει να νιώσεις ανακούφιση κατά την κύηση

REFLEXOLOGIA 1

Μπορεί να μην το γνώριζες αλλά η ρεφλεξολογία στη μητρότητα μπορεί πραγματικά να σου προσφέρει την ανακούφισή που χρειάζεσαι. Η διέγερση συγκεκριμένων σημείων στα άκρα σου θα σε χαλαρώσει και δεν είναι τυχαίο που αυτή η φυσική αγωγή υγείας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Δεν θα ξεχάσω τη ναυτία και τους πόνους στη μέση που ένιωθα όταν κυοφορούσα το μωρό μου. Η ρεφλεξολογία, όμως, πραγματικά με βοήθησε να αισθανθώ πιο ήρεμη και όταν μία μέλλουσα μανούλα αισθάνεται ήρεμη, τότε και το βρέφος αναπτύσσεται σε ένα υγιές περιβάλλον!

Θα σε προετοιμάσει για έναν εύκολο τοκετό

REFLEXOLOGIA 2

Και από το κομμάτι της κύησης περνάμε σε εκείνο του τοκετού. Διότι η ρεφλεξολογία μπορεί πράγματι να βελτιώσει την καθημερινότητα μιας εγκύου και την ίδια ώρα, έχει τη δύναμη να ετοιμάσει το σώμα της για έναν εύκολο τοκετό. Αν η σκέψη της γέννας σε αγχώνει, τότε αξίζει να γνωρίζεις ότι η ρεφλεξολογία θα σε βοηθήσει να νιώσεις χαλαρή εκείνη την ημέρα -και να έχεις πιο εύκολα την τέλεια διαστολή!

Θα σε διατηρήσει ήρεμη κατά τη διάρκεια της λοχείας

REFLEXOLOGIA 3

Τα καλά νέα είναι ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά σου και στη λοχεία, δηλαδή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που το σώμα σου προσπαθεί να ανακάμψει -και οι ελάχιστες ώρες ύπνου λόγω του μωρού ωθούν το νευρικό σου σύστημα στην «κατάρρευση»! Η ρεφλεξολογία θα σε βοηθήσει να διώξεις το άγχος και παράλληλα, θα αποδειχθεί πολύτιμη στο στάδιο της γαλουχίας -ενδυναμώνοντας το στήθος και τους γαλακτοφόρους πόρους!

Θα ανακαλύψεις φυσικά τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία

REFLEXOLOGIA 4

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάς πως το wellness αυτό ταξίδι σου δεν θα είναι ολοκληρωμένο αν σε κάθε στάδιο της μητρότητας δεν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές και παράλληλα, θα σου προσφέρουν τη ψυχολογική στήριξη που χρειάζεσαι. Αυτή είναι, άλλωστε, η ουσία των ολιστικών θεραπειών.
Στη δική μου περίπτωση, οι συνεδρίες που παρακολούθησα με βοήθησαν και μου έμαθαν πολλά πράγματα που αφορούσαν στη μητρότητα -και όχι μόνο.

REFLEXOLOGIA 5

Εκείνο, όμως, που πραγματικά είχα την ευκαιρία να κατανοήσω στο Holistic Health -το κέντρο ολιστικής θεραπείας στο οποίο ακολούθησα τις θεραπείες μου- ήταν το ότι η μεγαλύτερη μάχη που μία γυναίκα καλείται να δώσει κατά τη διάρκεια της μητρότητας, είναι το να μπορέσει παραμείνει γυναίκα την ώρα που καλείται να φέρεις εις πέρας μία σειρά από απαιτητικούς ρόλους: Εκείνον της μητέρας, της ερωμένης, της συζύγου και της εργαζόμενης! Και για να πετύχει όλα αυτά, χρειάζεται να βρει τη δική της ισορροπία, την πολύτιμη εκείνη ισορροπία του σώματος και του νου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved