Πέντε χρήσεις του καφέ που δεν γνωρίζετε (vid)

Μπορείτε να φανταστείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλιώς τον καφέ;

Πέντε χρήσεις του καφέ που δεν γνωρίζετε (vid)

Ο καφές είναι ένα ρόφημα, το οποίο κατασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπόρια της καφέας ή καφεόδεντρου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.

Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η καφέα η αραβική (Coffea arabica) μεγάλωνε ως θάμνος. Αρχικά ο καρπός χρησιμοποιείτο αυτούσιος από τους τοπικούς πληθυσμούς, που είτε τον μασούσαν είτε τον άλεθαν σε μικρούς σβόλους. Η παλαιότερη αξιόπιστη αναφορά στην κατανάλωση καφέ ή στην γνώση καφεόδεντρων εμφανίζεται στα μέσα του 15ου αιώνα, στα μοναστήρια των Σούφι της Υεμένης.

Η πιο γνωστή επίδραση του καφέ αφορά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Σε λογικές ποσότητες, ο καφές βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, καθώς προκαλεί εγρήγορση και μείωση της ανίας. Ο βασικός λόγος είναι ότι περιέχει καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές που δρα ως τονωτικό. Για αυτό τον λόγο ο καφές συνήθως καταναλώνεται τις πρωινές ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εκτός από τον αν τον πίνουμε όμως, ο καφές έχει και άλλες χρήσεις. Γνωρίζατε ότι ο καφές μπορεί να φρεσκάρει τη μυρωδιά στο σπίτι σας; Ότι μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας; Ότι βοηθάει στο τριχωτό της κεφαλής σας; Ότι μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τα τηγάνια; Τι; Όχι; Δεν το γνωρίζατε;;;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πέντε χρήσεις το καφέ που ποτέ δεν βάζατε με το νου σας και εφαρμόστε τες στην καθημερινότητά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved