Πράσινο τσάι: 11 ιδιότητες που έχει και που δεν γνωρίζετε

Αν σας αρέσει το πράσινο τσάι σίγουρα θα βρείτε τις παρακάτω πληροφορίες χρήσιμες ενώ αν δεν σας αρέσει το πράσινο τσάι, ίσως οι 11 ιδιότητές του είναι ο λόγος για να αρχίσετε να πίνετε έστω και μια κούπα την ημέρα!

Πράσινο τσάι: 11 ιδιότητες που έχει και που δεν γνωρίζετε

Το πράσινο τσάι έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν και η καταγωγή του είναι η Κίνα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την Ασία, ενώ φημίζεται για τις πολλές του χρήσεις, από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης για παράδειγμα μέχρι και την πρόληψη του καρκίνου. Ο λόγος για τον οποίο το πράσινο τσάι έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία συγκριτικά με το μαύρο τσάι είναι (προφανώς) η επεξεργασία. Το μαύρο τσάι επεξεργάζεται με τρόπο που επιτρέπει τη ζύμωση, ενώ η επεξεργασία του πράσινου τσαγιού αποφεύγει τη διαδικασία ζύμωσης. Ως αποτέλεσμα, το πράσινο τσάι διατηρεί τη μέγιστη ποσότητα αντιοξειδωτικών και πολυφαινολών.

Πάμε να δούμε τώρα, τις 11 ιδιότητες που έχει το πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι και απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό. Η πολυφαινόλη που βρίσκεται στο πράσινο τσάι λειτουργεί για να εντείνει τα επίπεδα οξείδωσης του λίπους και τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει τα τρόφιμα σε θερμίδες.

Πράσινο τσάι και διαβήτης

Το πράσινο τσάι βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης που επιβραδύνουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις υψηλές αιχμές της ινσουλίνης και την προκύπτουσα αποθήκευση λίπους.

prasino tsai 1

Πράσινο τσάι και καρδιακά προβλήματα

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης μπορεί να προστατεύσει από το σχηματισμό θρόμβων, οι οποίοι αποτελούν την κύρια αιτία καρδιακών προσβολών.

Πράσινο τσάι και Καρκίνος του οισοφάγου

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου, αλλά πιστεύεται επίσης ευρέως ότι εξουδετερώνει γενικά τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφει τον υγιή ιστό γύρω τους.

Πράσινο τσάι και χοληστερίνη

Το πράσινο τσάι μειώνει την κακή χοληστερόλη στο αίμα και βελτιώνει την αναλογία της καλής χοληστερόλης προς την κακή χοληστερόλη.

Πράσινο τσάι κατά του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον

Λέγεται ότι το πράσινο τσάι, καθυστερεί την επιδείνωση που προκάλεσε η νόσος του Alzheimer και του Parkinson. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι το πράσινο τσάι, προστάτευε τα κύτταρα του εγκεφάλου από το θάνατο και υποκαθιστούσαν χαλασμένα εγκεφαλικά κύτταρα.

prasino tsai 2

Πράσινο τσάι και φθορά των δοντιών

Μελέτες δείχνουν ότι η χημική αντιοξειδωτική «κατεχίνη» που βρίσκεται στο τσάι μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια και τους ιούς που προκαλούν μολύνσεις στο λαιμό, την τερηδόνα και άλλες οδοντικές συνθήκες

Πράσινο τσάι και πίεση αίματος

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πράσινο τσάι και κατάθλιψη

Η θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στα φύλλα τσαγιού. Είναι αυτή η ουσία που θεωρείται ότι παρέχει ένα χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Πράσινο τσάι αντι-ιικό και αντιβακτηριακό

Οι κατεχίνες του τσαγιού είναι ισχυροί αντιβακτηριακοί και αντιιικοί παράγοντες. Το πράσινο τσάι μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τη γρίπη, το κρυολόγημα ενώ έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει και την εξάπλωση πολλών ασθενειών.

Πράσινο τσάι και φροντίδα του δέρματος

Το πράσινο τσάι όσο και αν σας φαίνεται παράξενο μπορεί να βοηθήσει επίσης με τις ρυτίδες και τα σημάδια της γήρανσης. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Τόσο οι μελέτες σε ζώα όσο και σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι που εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να μειώσει τη ζημία που προκαλούν οι ηλιακές ακτίνες στο δέρμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved