Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να εντάξετε το αγγούρι στη διατροφή σας

Το αγγούρι είναι από τα πιο καλλιεργήσιμα λαχανικά στον κόσμο. Για εμάς, πάλι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χωριάτικη σαλάτα. 

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να εντάξετε το αγγούρι στη διατροφή σας

Ένα δροσερό λαχανικό, που είναι επίσης, συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια μας. Ωστόσο, το αγγούρι είναι από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά και μάλιστα, κάποια από τα σημαντικά οφέλη του, λίγοι τα γνωρίζουν. Μήπως, ήρθε η ώρα να τα μάθετε κι εσείς;

Ενυδατώνει το σώμα

Αν δεν πίνετε πολύ νερό, τότε φροντίστε να τρώτε αγγούρι, που περιέχει 90% νερό.

Σας δίνει περισσότερη ενέργεια

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και οι υδατάνθρακες που περιέχει, τονώνουν τον οργανισμό και σας προσφέρουν ενέργεια, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης.

Μειώνει την πείνα

Το αγγούρι ανήκει στις τροφές με «αρνητικές θερμίδες». Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει περισσότερες για να το μεταβολίσει σε σύγκριση με τις θερμίδες που περιέχει το ίδιο. Επίσης, η μεγάλη περιεκτικότητα του σε νερό εντείνει το αίσθημα του κορεσμού.

Για τον πονοκέφαλο της μέθης

Βγήκατε και ήπιατε αρκετό αλκοόλ; Για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, πριν κοιμηθείτε, φάτε λίγες φέτες αγγουριού. Κι αυτό διότι, μας παρέχει αρκετά σάκχαρα, βιταμίνες και ηλεκτρολύτες ώστε ο οργανισμός αναπληρώνει πολύτιμα συστατικά. Παράλληλα, καταπολεμά την αφυδάτωση, που προκαλεί το αλκοόλ.

Cucumber Juice

Δροσερή αναπνοή

Μια από τις βασικές αιτίες της κακοσμίας του στόματος είναι η ξηρότητα της στοματικής κοιλότητας. Έτσι, το αγγούρι ενυδατώνει το στόμα, χάρη στο νερό που περιέχει.

Αντίδοτο στο στρες

Το βραστό αγγούρι είναι μια φυσική μέθοδος να αντιμετωπίσουμε το στρες. Τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει, αντιδρούν με το νερό και ο ατμός απελευθερώνει ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό άρωμα.

Βοηθάει στην πέψη και την απώλεια βάρους

Επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού, ενώ έχει λίγες θερμίδες, το αγγούρι μία ιδανική επιλογή όσους θέλουν να χάσουν βάρους. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Καταπολεμά τον καρκίνο

Το αγγούρι περιέχει πινορεσινόλη, λαρισιρεσινόλη και σεκοϊσολαρισιρεσινόλη. Οι τρεις λιγνάνες μειώνουν τον κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, όπως των ωοθηκών, του μαστού και του καρκίνου της μήτρας.

Χαρίζει γερά νύχια

Το πυρίτιο, ένα από τα σημαντικά συστατικά του αγγουριού αποτρέπει το σπάσιμο και τη φθορά των αδύναμων νυχιών των χεριών και των ποδιών.

Δυναμώνει και μακραίνει τα μαλλιά

Το πυρίτιο επίσης δυναμώνει τα μαλλιά και τα κάνει λαμπερά. Και το κυριότερο, τα βοηθά να μακρύνουν!

Βελτιώνει την υγεία των δοντιών και των ούλων

Τόσο το αγγούρι όσο και ο χυμός του συμβάλλουν στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων των δοντιών και των ούλων. Κι αυτό διότι, οι φυτικές ίνες του κάνουν ένα είδος «μασάζ» στα ούλα και τα δόντια. Επίσης, αυξάνουν την εκροή σάλιου, εξουδετερώνοντας τα οξέα που κάνουν κακό στη στοματική κοιλότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved