Μάθετε πώς θα ενισχύσετε τη γονιμότητά σας με ασκήσεις yoga

Γιόγκα και γονιμότητα: Πώς οι ασκήσεις yoga μπορούν να βοηθήσουν.

Μάθετε πώς θα ενισχύσετε τη γονιμότητά σας με ασκήσεις yoga

Οι θέσεις Yoga είναι ιδανικές για τις γυναίκες που σκέφτονται να κάνουν παιδί ή έχουν δυσκολία στο να συλλάβουν, γιατί εστιάζουν στην μείωση του άγχους, την βελτίωση της κυκλοφορίας και την αύξηση της ευλυγισίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της πυέλου.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την γονιμότητα και βοηθούν σε μια καλή εγκυμοσύνη και έναν τοκετό χωρίς προβλήματα.

Η Καλλιόπη Πετροπούλου, πιστοποιημένη δασκάλα Yoga και ιδιοκτήτρια του SANMELI YOGA CENTER μας προτείνει μια σειρά από ασκήσεις που βοηθούν στο μυαλό και το σώμα. (Πάντα συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άσκηση.)

Με τις συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούμε να :

• μειώσουμε το στρες,
• ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα
• ισορροπήσουμε την ενέργειά μας
• ενεργοποιήσουμε τους μυς που περιβάλλουν τα αναπαραγωγικά όργανα
• δώσουμε ευλυγισία στην πύελο και τους μηρούς
• βελτιώσουμε την κυκλοφορία
• κάνουμε εσωτερικό μασάζ κατευθύνοντας την ενέργεια στα αναπαραγωγικά μας όργανα

MARJARYASANA (ΓΑΤΑ)

634563456
35474678578956

Στηριζόμαστε στις παλάμες και στα γόνατα. Φροντίζουμε οι ώμοι μας να είναι πάνω από τους καρπούς και οι μηροί πάνω από τα γόνατα. Καθώς εισπνέουμε στρογγυλεύουμε την σπονδυλική μας στήλη προς τα πάνω όπως η γάτα, ενώ κρατάμε σταθερούς τους ώμους και τα γόνατα. Στην εκπνοή αλλάζουμε το σχήμα της σπονδυλικής στήλης στρογγυλεύοντας την ράχη, πιέζοντας την λεκάνη μπροστά και ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς μυς.

BHUJANGASANA (ΚΟΜΠΡΑ)

6746745674567

Ξαπλώνουμε σε πρηνή θέση με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων και ακουμπάμε τις παλάμες δίπλα στο στήθος κάτω από τους ώμους. Φέρνουμε τους αγκώνες δίπλα στα πλευρά και στην εισπνοή πιέζουμε τις παλάμες στο έδαφος, ανεβάζουμε τον κορμό και τραβάμε τις ωμοπλάτες πίσω. Ενεργοποιούμε ραχιαίους και κοιλιακούς μυς. Παραμένουμε στην θέση για μερικές αναπνοές. Ήρεμα χαμηλώνουμε τον κορμό για να βγούμε από την θέση και επαναλαμβάνουμε μερικές φορές.

MALASANA (ΓΙΡΛΑΝΤΑ)

RTWERYERTYERT

Από όρθια θέση με τα πέλματα πιο ανοιχτά από την λεκάνη χαμηλώνουμε με εκπνοή την λεκάνη σε ένα βαθύ squat. Τοποθετούμε τις παλάμες ενωμένες μπροστά από το στήθος και φέρνουμε τους αγκώνες παράλληλους με το έδαφος. Πιέζουμε τους αγκώνες στο εσωτερικό των μηρών για να δημιουργήσουμε χώρο και μακραίνουμε τον κορμό προσπαθώντας να ισιώσουμε την σπονδυλική στήλη. Μένουμε στην θέση για μερικές ήρεμες αναπνοές.

SUPTA BADDHA KONASANA (ΥΠΤΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ)

785678567856

Ξαπλώνουμε σε ύπτια θέση, λυγίζουμε τα γόνατα και ενώνουμε τα πέλματα σε πεταλούδα. Αφήνουμε τα χέρια να ανοίξουν πίσω και χαλαρώνουμε τους ώμους. Διατηρούμε την θέση τουλάχιστον για τρία λεπτά αναπνέοντας ήρεμα και φέρνοντας την προσοχή και την ενέργειά μας στην πυελική περιοχή.
Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους, που συχνά συνδέεται με την υπογονιμότητα, το σώμα μας παράγει υψηλά επίπεδα κορτιζόλης η οποία δρα αρνητικά στην υγεία μας και ιδιαίτερα στο κομμάτι της γονιμότητας. Για αυτό τον λόγο ενδείκνυται ήπια άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και θετική σκέψη!!

*Πάντα να εκτελείτε ασκήσεις υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου δασκάλου Yoga προκειμένου να αποφύγετε τραυματισμούς.

SANMELI YOGA CENTER
Σοφοκλέους 9Α, Χαλάνδρι / 210-6849760
www.sanmeliyoga.com

*πρώτη δημοσίευση: 16-11-2015

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved