5 αποτελεσματικά tips γυμναστικής για πολυάσχολες μαμάδες

Πώς μπορεί μια πολυάσχολη μαμά να βρει χρόνο για γυμναστική;

5 αποτελεσματικά tips γυμναστικής για πολυάσχολες μαμάδες
Bigstock

Είστε πολυάσχολη μαμά που και θέλετε να επαναφέρετε το σώμα σας σε φόρμα, αλλά δεν ξέρετε πώς λόγω του φορτωμένου προγράμματός σας;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης.

Το να είσαι μαμά είναι μια full- time δουλειά και ειδικά μετά τον τοκετό μπορεί να σας έχει γίνει εμμονή η απώλεια βάρους της εγκυμοσύνης.

Πολλές μαμάδες έχουν συμφωνήσει πως η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι όταν τα παιδιά κοιμούνται.

Η γυμναστική δεν πρέπει να είναι μόνο στο γυμναστήριο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τζόκινγκ, περπάτημα, κολύμπι, πιλάτες , γιόγκα ή τρέξιμο.

1. Κρατήστε την προπόνηση απλή

Ο γυμναστηριακός εξοπλισμός δε χρειάζεται να είναι ολοκαίνουργιος. Μπορείτε να αρχίσετε με τα απαραίτητα όπως βαράκια και ένα στρώμα γυμναστικής.

2. Ξυπνήστε νωρίς

Το να ξυπνάτε νωρίς το πρωί μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να γυμναστείτε, καθώς τα παιδιά θα κοιμούνται.

3. Ξεκινήστε σιγά- σιγά

Δεν χρειάζεται να γυμνάζεστε περισσότερο από μία ώρα και κάθε μέρα.

Αντίθετα, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια προπόνηση 30-45 λεπτών που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν έχετε πειθαρχία και την τηρείτε.

4. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν

Με το πολυάσχολο πρόγραμμα που έχετε, μπορείτε να επιλέξετε να ασκηθείτε παρέα με τα παιδιά σας. Τα παιδιά είναι μια εξαιρετική παρέα καθώς είναι πολύ δραστήρια.

Μπορείτε να κάνετε μεγάλους περιπάτους, ποδήλατο , να τρέξετε ή να κάνετε τζόκινγκ. Ενώ τα παιδιά θα απολαμβάνουν την παρέα σας, εσείς θα έχετε το πλεονέκτημα της άσκησης.

5. Προσέχετε το πρόγραμμα διατροφής σας

Μπορείτε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή .

Πηγή: fitness19.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved