10 λόγοι που οι μαμάδες χρειάζονται τον χορό στη ζωή τους

Ο χορός και τα 10 οφέλη του στην υγεία μιας μαμάς.

Μαργαρίτα Νικολάου
10 λόγοι που οι μαμάδες χρειάζονται τον χορό στη ζωή τους
Bigstock

Όταν ακούτε «σούπερ ήρωας» τι σας έρχεται στο μυαλό; Ίσως ο Σούπεμαν ή ο Μπάτμαν ή ίσως και ο Ironman. Αυτοί οι ήρωες σίγουρα είναι αναγνωρίσιμοι μέσα από τα κόμικ βιβλία και την ποπ κουλτούρα, όμως υπάρχει ένας ήρωας που βρίσκεται συνεχώς ανάμεσά μας: Η μητέρα.

Για να είμαστε ειλικρινείς η μητέρα είναι εκείνη που κρατά την οικογένεια δεμένη. Είναι το θεμέλιο της ύπαρξής μας και τα χέρια που θα μας πιάσουν πριν πέσουμε και θα μας κρατήσουν ασφαλείς. Μας διδάσκουν το σωστό από το λάθος, ενσταλάζουν ισχυρές αξίες και παρέχουν μια ζωή σοφία. Είναι εκπληκτικό το πόσα μπορεί να κάνει μια μητέρα μέσα στην μέρα της γι' αυτό άλλωστε και χρειάζεται να αποφορτίζεται πού και πού από όλα εκείνα που κάνει καθημερινά.

Μια μητέρα θα πρέπει να αναπληρώνει τις υπερδυνάμεις της με ξεκούραση, χαλάρωση και φυσικά τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική της υγεία. Ο χορός είναι η τέλεια διέξοδος για τις μητέρες που θέλουν να τονώσουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα τους. Ο χορός δεν είναι μόνο μια εξαιρετική άσκηση, αλλά μειώνει επίσης και το άγχος.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού, παρακάτω σας δίνουμε 10 λόγους για τους οποίους μια μητέρα χρειάζεται τον χορό στη ζωή της.

1. Χτίζει την αντοχή

Ο χορός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την αντοχή σας. Όσο περισσότερες συνεδρίες παρακολουθείτε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να συνεχίσετε με λίγη έως καθόλου κούραση.

2. Ενισχύει τη μνήμη

Ο χορός δεν είναι απλώς μια σωματική προπόνηση, αλλά επίσης κρατά το μυαλό μας σε εγρήγορση! Ο χορός ενισχύει τη μνήμη καθώς πρέπει να θυμάται κανείς τα χορευτικά βήματα, τις στροφές και φυσικά την αναγνώριση του ρυθμού. Όσο περισσότερο διεγείρουμε το μυαλό μας με το χορό, τόσο πιο δυνατή θα γίνεται η μνήμη μας.

3. Χαλαρώνει

Ακόμα και οι πιο πολυάσχολες μαμάδες πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους! Ο χορός παρέχει έναν τρόπο να ξεχάσετε ό,τι σας αγχώνει, έστω και για λίγο. Ο συνδυασμός κίνησης, μουσικής και κοινωνικής σύνδεσης θα σας μεταφέρει μακριά από την πραγματικότητα στο δικό σας προσωπικό καταφύγιο.

4. Είναι μια συναισθηματική διέξοδος

Τα μαθήματα χορού θα σας κάνουν αμέσως να νιώσετε πιο όμορφα μέσα σας. Μέσα από τον χορό το μυαλό σας φεύγει για λίγο, χαλαρώνει και βρίσκεται σε ένα μέρος όπου σας κάνει να νιώθετε όμορφα.

5. Ενισχύει την επικοινωνία

Ο χορός είναι η τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε νέες σχέσεις με άλλους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα με τα δικά σας. Ενισχύσετε τον κοινωνικό σας κύκλο, μιλήστε για άλλα πράγματα εκτός από τη μητρότητα και θα δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει στα ύψη.

6. Μειώνει το άγχος

Νιώθετε άγχος κάθε μέρα; Αν ναι, τότε ήρθε η στιγμή να αφήσετε αυτά τα αγχωτικά συναισθήματα στην άκρη και έξω από την σχολή χορού. Όλοι το γνωρίζουν, ότι η άσκηση τονώνει τη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα άγχους. Ο χορός απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν τις ορμόνες του στρες, δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας.

7. Χτίζει ευελιξία (ψυχική και σωματική)

Αλλά πρώτα - πρέπει να τεντωθούμε! Οι τακτικές διατάσεις μπορούν να βοηθήσουν τους χορευτές να αυξήσουν την απόδοσή τους αποφεύγοντας τραυματισμούς, ενισχύοντας τους μύες και βελτιώνοντας την κίνηση των αρθρώσεων. Όσο πιο συχνά τεντώνεστε και χορεύετε, τόσο πιο ευέλικτοι γίνεστε!

8. Είναι δημιουργικός

Ο χορός σας βοηθά να απελευθερώσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας μέσω της κίνησης. Μόλις ξεκινήσει η μουσική και το σώμα σας συνδεθεί με τον ρυθμό, θα νιώθετε να χάνεστε στη μουσική.

9. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Η ενασχόληση με οποιαδήποτε καρδιαγγειακή δραστηριότητα θα βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας, θα κάψει πολλές θερμίδες και θα ενισχύσει τις ενδορφίνες σας! Κάνοντας μόνο 30 λεπτά καθημερινά cardio, μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2. Αφήστε τον χορό να είναι ο λόγος που συνεχίζετε να κρατάτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα λίγο πιο κοντά στην καρδιά σας!

10. Είναι ένα χόμπι με διάρκεια

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που μια μαμά μπορεί να κάνει όλο το χρόνο. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις χορευτικές σας ικανότητες, ο χορός θα βελτιώσει τη συνολική σας ευεξία από το ΠΡΩΤΟ κιόλας μάθημα! Τι περιμένετε; Ο μελλοντικός εαυτός σας περιμένει.

πηγή: fredastaire.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved