5 συμβουλές για πολυάσχολες μαμάδες που θέλουν να γυμναστούν

Πέντε κίνητρα για να βρείτε έμπνευση για τακτική γυμναστική

5 συμβουλές για πολυάσχολες μαμάδες που θέλουν να γυμναστούν
Bigstock

Οι συνήθειες αλλάζουν όταν γίνεσαι μαμά. Το πρόγραμμά είναι ξαφνικά φορτωμένο με γονικές ευθύνες που κάνουν τη σκέψη να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας αδύνατη. Βρίσκεστε συνεχώς σε έναν ατελείωτο κύκλο αλλαγής και προσαρμογής καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, κάτι που προσθέτει πίεση στο να βρείτε χρόνο για άσκηση.

Αν όλο το παραπάνω σας φαίνεται οικείο, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνες και σίγουρα δεν είστε η πρώτη που το βιώνει. Τα καλά νέα είναι ότι οι μαμάδες σε όλο τον κόσμο έχουν βρει τρόπους να σπάσουν την αλυσίδα και να εντάξουν την άσκηση στην πολυάσχολη ζωή τους. Και μαντέψτε - δουλεύοντας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, θα νιώθετε καλύτερος άνθρωπος, με καλύτερη διάθεση.

Ακολουθούν πέντε δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές προπόνησης για πολυάσχολες μαμάδες:

1. Γυμναστείτε νωρίς το πρωί πριν ξυπνήσουν τα παιδιά

Όταν έχουμε πολλά να κάνετε, συχνά χάνετε το κίνητρο για εκείνα που νιώθετε ότι είναι «διαπραγματεύσιμα» καθώς η μέρα προχωρά. Η γυμναστική ανήκει συνήθως σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά, αν ασκείστε νωρίς το πρωί, θα νιώθετε ότι έχετε ένα πράγμα λιγότερο στη λίστα με τις υποχρεώσεις . Επιπλέον, οι ενδορφίνες θα σας δώσουν μια ώθηση ενέργειας και θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μυαλό σας, ώστε να μπορείτε να περάσετε τη μέρα σαν πρωταθλήτρια.

2. Γυμναστείτε παρέα με άλλες μαμάδες

Το να περιτριγυρίζετε από άλλες μαμάδες, οι οποίες έχουν παρόμοια καθημερινότητα με εσάς, μπορεί να κάνει θαύματα στην ψυχική σας υγεία .

Είτε είναι οι καλύτερή σας φίλη είτε απλά μέλος του γυμναστηρίου και παρακολουθείτε τα ίδια ομαδικά μαθήματα, αυτή η αίσθηση της «κοινότητας» θα σας βοηθήσει να έχετε κίνητρα για να γυμνάζεστε.

3. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν

Χρησιμοποιήστε τις προπονήσεις σας ως ευκαιρία για να εμφυσήσετε στα παιδιά την αξία του «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Ανάλογα με την ηλικία τους, μπορείτε να τα προσκαλέσετε να μετρήσουν τις επαναλήψεις σας ή να συμμετάσχουν σε jumping jacks ή σε μια πρόκληση σανίδας. Μερικοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους ως βάρη!

4. Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι είναι μια ώρα μόνο για εσάς

Εάν τα παιδιά σας δεν είναι αρκετά μεγάλα για να σας συνοδεύσουν στο γυμναστήριο, εξηγήστε τους ότι η καθημερινή προπόνηση σας είναι μια ώρα μόνο για εσάς και προσφέρετε μια μικρή ανταμοιβή για την κατανόηση που δείχνουν.

5. Έχετε μαζί σας μια τσάντα με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους

Οι πολυάσχολες μαμάδες στις τσάντες τους έχουν πολλά πράγματα από παιχνίδια και πάνες μέχρι χτένες και lip balms . Αποφύγετε την σύγχυση του να ψάχνετε κάτι ενώ βιάζεστε, έχοντας πάντα μια μεγάλη τσάντα γυμναστικής με – άπειρους- αποθηκευτικούς χώρους και εφοδιασμένη με ρούχα, παπούτσια, σνακ κ.λπ.

Αυτές οι συμβουλές δεν υπόσχονται επιτυχία στο 100% των περιπτώσεων, επειδή φυσικά, ως πολυάσχολη μαμά, μερικές φορές θα επιθυμείτε μια μέρα «off» ή θα εμφανίζονται ξαφνικά δεκάδες υποχρεώσεις. Έτσι είναι η ζωή...

Απλά να θυμάστε πως όταν έχετε μια κακή μέρα, δεν πρέπει να διαγράφετε την πρόοδο που έχετε ήδη σημειώσει και πως η προθυμία να συνεχίσετε να προχωράτε θα κάνει τη γυμναστική, με την πάροδο του χρόνου, περισσότερο συνήθεια και επομένως λιγότερο πρόκληση.

Πηγή: fitnessproject.us

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved