Έρευνα: Ο αντίκτυπος του μανικιούρ στην γυναικεία ψυχολογική ευεξία

Απλά επιβεβαίωνουμε ό,τι νιώθαμε από παλιά.

Έρευνα: Ο αντίκτυπος του μανικιούρ στην γυναικεία ψυχολογική ευεξία
Bigstock

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σας αρέσει τόσο να φτιάχνετε τα νύχια σας; Είτε στο σπίτι είτε σε ένα κομμωτήριο, υπάρχουν θετικά ψυχολογικά οφέλη από το μανικιούρ… και τώρα υπάρχει και έρευνα για να το αποδείξει.

Μια μελέτη στο Frontiers in Psychology διαπιστώνει ότι η περιποίηση των νυχιών μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χαλαρές ενισχύοντας την συνολική ευεξία. Μας κάνει εντύπωση; Όχι βέβαια!

«Έδειξα ενδιαφέρον για αυτό το θέμα λόγω του αυξανόμενου όγκου ερευνών σχετικά με τη διασταύρωση πρακτικών αυτοφροντίδας και τον αντίκτυπό τους στην ψυχική ευεξία», δήλωσε ο ερευνητής Atsushi Kawakubo και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saitama Gakuen στην Ιαπωνία. «Η ιδέα ότι κάτι τόσο απλό όσο η περιποίηση των νυχιών έχει τόσο σημαντική ψυχολογική επίδραση μου κέντρισε το ενδιαφέρον.»”

Τι έδειξε η έρευνα

Η ομάδα του Kawakubo πραγματοποίησε μια διαδικτυακή έρευνα ανάμεσα σε 500 Γιαπωνέζες ηλικίας 20 έως 30. Όλες ζούσαν σε αστικά κέντρα. Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ,πέρα από τα δημογραφικά τους στοιχεία για τις συνήθειες περιποίησης νυχιών και τις εμπειρίες τους γύρω από τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια των συνεδριών μανικιούρ.

Οι συμμετέχουσες ανέφεραν, επιπλέον, αυξημένα θετικά συναισθήματα , χαλάρωση και ζωντάνια κατά τη διάρκεια των συνεδριών περιποίησης νυχιών, υπογραμμίζοντας την πιθανή συμβολή της όλης διαδικασίας στη συναισθηματική τους ευεξία .

Μια επιφανειακή συζήτηση, όπως για τα χόμπι και την καθημερινή ζωή, συσχετίστηκε θετικά με αυξημένα θετικά συναισθήματα, χαλάρωση και ζωντάνια. Ωστόσο, η βαθύτερη συζήτηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αρνητικά χαρακτηριστικά και τις δυσκολίες της προσωπικότητας, είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ορισμένα ψυχολογικά αποτελέσματα.

«Ένα μανικιούρ προσφέρει έναν απτό τρόπο βελτίωσης της ψυχολογίας τονίζοντας τη σημασία της αυτοφροντίδας και τα πιθανά οφέλη από το να μοιράζεται κανείς προσωπικές σκέψεις σε ένα άνετο περιβάλλον.» υπογράμμισε ο δρ. Kawakubo.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved