Μαμά με νεογέννητο: 4 τρόποι να γυμναστείτε... χωρίς να κάνετε γυμναστική

Η απόκτηση ενός μωρού αλλάζει εντελώς τις προτεραιότητές σας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, η άσκηση είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας, καθώς το μόνο που μπορείτε να σκεφτείτε είναι το μικρό σας νεογέννητο.

Μαμά με νεογέννητο: 4 τρόποι να γυμναστείτε... χωρίς να κάνετε γυμναστική
Bigstock

Η περισσότερη άσκηση μετά την εγκυμοσύνη είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ανάκτηση της σιλουέτας πριν την εγκυμοσύνη, αλλά και για την πρόληψη και την επούλωση των πόνων της πλάτης, των ώμων και του αυχένα.

Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε την ποσότητα της άσκησης, χωρίς να κουράζετε επιπλέον τον εαυτό σας.

Το κλειδί είναι να κάνετε μικρές αλλαγές για να μην αισθάνεστε καταπονημένες και για να έχετε ακόμα την ενέργεια να απολαύσετε αυτούς τους λίγους μοναδικούς, πολύτιμους μήνες με το μωρό σας.

Κοιμηθείτε όταν το μωρό σας κοιμάται

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο όταν μιλάμε για περισσότερη άσκηση, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά. Η καταπόνηση του εαυτού σας κάνοντας γυμναστική ενώ είστε κουρασμένοι μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε όσο χρειάζεστε.

Αντί να ασκηθείτε κατά τη διάρκεια του υπνάκου του μωρού σας, ενώστε τους και ξυπνήστε ανανεωμένες και χαρούμενες για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του.

Πάρτε το μωρό σας μαζί

Το να έχετε το μωρό σας σε μάρσιπο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσετε τα πόδια και τους πυελικούς μύες. Κρατήστε τους κοιλιακούς και τους μύες της λεκάνης σας «σφιχτούς» όταν μεταφέρετε το μωρό σας και καθίστε οκλαδόν αντί να σκύβετε κάθε φορά που χρειάζεται να σηκώσετε κάτι.

Μπορείτε να το έχετε στην αγκαλιά σας, με την βοήθεια ειδικών σεντονιών ή μάρσιπο, σε εσωτερικό χώρο ενώ καθαρίζετε ή πλένετε τα ρούχα ή όταν πηγαίνετε για μια βόλτα έξω. Εάν το μωρό σας ζυγίζει έστω και το ένα δέκατο από αυτό που ζυγίζετε, κάθε βήμα που θα κάνετε θα είναι δέκα τοις εκατό πιο αποτελεσματικό.

Μιμηθείτε αυτό που κάνει το μωρό σας

Όταν το μωρό αρχίζει να γυρίζει από πίσω προς τα μπροστά, ο χρόνος που περνά στο πάτωμα ξεκινά να μοιάζει όλο και περισσότερο με μάθημα γιόγκα ή πιλάτες . Τα τελευταία πέντε λεπτά πηγαίνει από pushups στην στάση σκύλου, μετά σε στάση κόμπρα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβείτε και να λερωθείτε μαζί του (αντιγράφοντας όλες τις κινήσεις του) και κάνοντας, έτσι, μια υπέροχη προπόνηση για όλο το σώμα – δίνοντας ταυτόχρονα στο μικρό σας την προσοχή και τον χρόνο που χρειάζεται.

Άσκηση εν κινήσει

Ανεξάρτητα από το πόσο διασκεδάζετε να κοιμάστε και να παίζετε με το μωρό σας, θα πρέπει να κάνετε μερικές βόλτες εκτός σπιτιού για λίγο καθαρό αέρα. Και όταν το κάνετε, μπορείτε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο ενσωματώνοντας τις αγαπημένες σας ασκήσεις γιόγκα.

Περπατήστε λίγα λεπτά για να ζεσταθείτε, μετά κάντε μερικές διατάσεις και κινήσεις για να ανοίξετε τους γοφούς και τους ώμους σας αλλά και να χαλαρώσετε την πλάτη και τον λαιμό σας (χρησιμοποιώντας το καροτσάκι ως στήριγμα). Στη συνέχεια, συνεχίστε να περπατάτε και νιώστε τη διαφορά στον τρόπο που κινείστε.

Τέλος, να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας. Αντί να σκέφτεστε την άσκηση για την οποία δεν έχετε πια χρόνο ή ενέργεια, επικεντρωθείτε στα μικρά «κομμάτια» θεραπείας, ενδυνάμωσης και διασκεδαστικής κίνησης που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας.

Πηγή: gaia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved