Παραφάγατε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; Πώς θα ξεφουσκώσετε

Πώς θα ξεφουσκώσετε εάν φάγατε πολύ.

Μαργαρίτα Νικολάου
Παραφάγατε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; Πώς θα ξεφουσκώσετε
Bigstock

Αυτές τις μέρες έχει παραγίνει το κακό, δεν νομίζετε; Τα τραπεζώματα και τα γεύματα δεν είχαν τελειωμό. Τρώγατε σαν να μην υπάρχει αύριο και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το τραπέζι τα είχε όλα: τυροπιτάκια της θείας, γαλοπούλα της μανούλας, τυριά, σαλάτες, συνοδευτικά, αναψυκτικά, κρασιά. Πώς να αντισταθείτε λοιπόν σε όλα αυτά;

Τώρα όμως νιώθετε πρησμένοι, φουσκωμένοι και αισθάνεστε τα ρούχα σας στενά. Αρχικά μην αγχώνεστε. Πολλοί βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς και δεν είστε ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που φάγατε παραπάνω αυτές τις μέρες.

47ed28b9-oothikes-priximo-fouskoma.jpg

Μαμά και διατροφή: Πρησμένη κοιλιά; Δοκιμάστε αυτό το smoothie

Το μυστικό για να νιώσετε καλά ξανά κρύβεται στο πρόγραμμα. Πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε για να ξεφουσκώσετε και να ξεπρηστείτε πιο γρήγορα.

Χαλαρώστε

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας που έφαγε και το τελευταίο κομμάτι πίτας (αμαρτία να μείνει). Χαλαρώστε και σκεφτείτε ότι το απολαύσατε. Μέσα στις μικρές απολαύσεις της ζωής είναι και το φαγητό, γι' αυτό απολαύστε το, χαλαρώστε και θα μπείτε πάλι στο πρόγραμμά σας τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Περπατήστε

Μια μικρή βόλτα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα σας κάνει καλό. Αν πάλι έχετε ποδήλατο, κάντε μια βόλτα με αυτό, αλλά μην το παρακάνετε. Η έντονη προπόνηση θα μπορούσε να στείλει το αίμα στα πόδια σας αντί στο στομάχι σας, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πέψη.

nero-apwleia-varous.jpg

Πιείτε νερό

Πάντα να πίνετε νερό μετά από ένα γεμάτο και πλούσιο γεύμα.
Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απαλλαγεί από το υπερβολικό αλάτι που καταναλώσατε και να κρατήσει μακριά τη δυσκοιλιότητα. Ακόμη και αν νιώθετε φουσκωμένοι θα πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο.

Αποφύγετε καφέ, χυμούς και ροφήματα με ζάχαρη

Ο καφές, οι χυμοί και γενικότερα τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, καλό είναι να τα αποφύγετε το πρωί καθώς αυξάνουν την ένταση του πρηξίματος. Δοκιμάστε αντ' αυτών να πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στο πεπτικό σας σύστημα και θα νιώσετε αναζωογόνηση.

Μην ξαπλώσετε

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε εκείνον τον μεσημεριανό υπνάκο που ονειρεύεστε. Πρώτα από όλα, φροντίστε να χάσετε μερικές από τις θερμίδες που καταναλώσατε το προηγούμενο βράδυ: πλύντε τα πιάτα, βάλτε μια σκούπα ή πηγαίνετε για περπάτημα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά

Αν νιώθετε πρήξιμο και φούσκωμα, τα αναψυκτικά ίσως να μην είναι καλή ιδέα. Το ανθρακικό μαζί με τον αέρα που θα καταπιείτε, θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα πιο φουσκωμένοι.

Φάτε λίγο

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, μέχρι να στείλει σήμα το στομάχι στον εγκέφαλο ότι είναι γεμάτο. Γι' αυτό φάτε μικρές μερίδες και αργά. Έτσι θα αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση και την επόμενη μέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved