Εννέα συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Τι να ΜΗΝ κάνετε για να μειώσετε το κοιλιακό λίπος.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Εννέα συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
Bigstock

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς έχει συσχετιστεί με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και τα προβλήματα στην καρδιά. Θεωρείται το πιο επικίνδυνο λίπος για την υγεία, ενώ μελέτη του Harvard University έδειξε ότι επηρεάζει και τη διαδικασία του μεταβολισμού και τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό.

Οι διατροφικές σας συνήθειες και οι τροφές που επιλέγεται για τα κυρίως γεύματα και τα σνακ σας, σαφώς επηρεάζουν το κοιλιακό λίπος. Δεν είναι όμως οι μόνες. Παρακάτω οκτώ συνήθειες που έχουν συνδεθεί με την αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με το Webmd.

#1 Τρώτε ενώ παράλληλα κάνετε κάτι άλλο

Είτε αυτό είναι να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή να scroll-άρετε στο κινητό. Οι πιθανότητες να φάτε παραπάνω από όσο πραγματικά έχετε ανάγκη είναι πολλές. Προσπαθήστε να τρώτε αργά, με προσοχή, απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά.

#2 Τρώτε πολύ γρήγορα

Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να λάβει το μήνυμα από το στομάχι ότι έχετε χορτάσει. Φανταστείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν αδειάζετε το πιάτο σας σε μόλις πέντε λεπτά. Το φαγητό έχει εξαφανιστεί και εσείς ακόμα νιώθετε ότι πεινάτε με αποτέλεσμα να τρώτε και άλλο.

#3 Δεν κοιμάστε αρκετά

Σύμφωνα με έρευνα, οι ενήλικες κάτω των 40 που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα έχουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά σε σχέση με άλλου συνομήλικους που κοιμούνται περισσότερες ώρες. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου αρνητικά και αν κοιμάστε περισσότερες από 9 ώρες, οπότε στοχεύστε στις 7-8.

#4 Τρώτε μόνο λευκό ψωμί

Τα συστατικά των τροφών ολικής άλεσης αφομοιώνονται πιο αργά από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να πεινάτε λιγότερο και να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

feta-psomi-apwleia-varous.jpg

#5 Πίνετε πολλά αναψυκτικά διαίτης

Μπορεί να μην έχουν ζάχαρη και πολύ λιγότερες ή και καθόλου θερμίδες, ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ασπαρτάμη, το τεχνητό γλυκαντικό που περιέχουν πολλά αναψυκτικά διαίτης, στην πραγματικότητα αυξάνει το λίπος στην κοιλιά.

#6 Παραλείπετε γεύματα

Γνωρίζατε ότι η παράλειψη του πρωινού γεύματος αυξάνει έως και 4,5 φορές τις πιθανότητες παχυσαρκίας; Στοχεύστε στα μικρά και συχνά γεύματα και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

#7 Καταναλώνετε μόνο προϊόντα «χαμηλά σε λιπαρά»

Τα τρόφιμα που αφαιρούν το λίπος τις περισσότερες φορές έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Οι τροφές αυτές μπορούν να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια, την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

giaourti.jpg
Bigstock

#8 Καθιστική ζώη

Ακόμα και έναν απλό περπάτημα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε λιγότερο το αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιείτε λιγότερο το ασανσέρ στο σπίτι και στη δουλειά. Οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά.

#9 Νιώθετε μόνιμα άγχος

Το άγχος απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες της ορμόνης κορτιζόλης και τα υψηλά επίπεδα έχουν συσχετιστεί με την αύξηση βάρους και σπαχνικού λίπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved