Η διατροφή της μαμάς: Έξυπνοι τρόποι να τρώτε περισσότερα λαχανικά κάθε μέρα

Πώς να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών στην καθημερινή σας διατροφή.

Η διατροφή της μαμάς: Έξυπνοι τρόποι να τρώτε περισσότερα λαχανικά κάθε μέρα

Τα λαχανικά είναι βσασικό στοιχείο της ισορροπημένης διατροφής. 

Bigstock

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συστατικά απαραίτητα για την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, αν και τα λαχανικά είναι από τις πιο ωφέλιμες και απαραίτητες τροφές, δεν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την κατανάλωση λαχανικών στην καθημερινή σας διατροφή:

Προμηθευτείτε λαχανικά που είναι ήδη καθαρισμένα και κομμένα

Αυτό κυρίως για εσάς που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και το βασικό εμπόδιο για να μην καταναλώνετε πολλά λαχανικά σε καθημερινή βάση. Στο εμπόριο υπάρχουν λαχανικά κατεψυγμένα, ήδη μαγειρεμένα στον ατμό, καθαρισμένα και κομμένα, τα οποία μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Δοκιμάστε συνταγές με σούπες

Σε μία συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρία ή τέσσερα λαχανικά, αυξάνοντας έτσι τη διατροφική αξία του πιάτου. Επίσης, προσθέτοντας μπαχαρικά και άλλα υλικά μπορείτε να κάνετε τα πιάτα πιο νόστιμα και λαχταριστά ακόμα και για τους πιο επίμονούς peaky eaters.

Προτιμήστε τις σαλάτες ως συνοδευτικό

Αντί για ρύζι ή πατάτες, συνοδεύστε το ψάρι, το κοτόπουλο, το μπιφτέκι με μία φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα. Εκτός από ότι είναι μία πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή, οι σαλάτες περιέχουν φυτικές ίνες που παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού, το γεύμα σας συνεπώς θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Λαχανικά και στο πρωινό

Βάλτε 1 με 2 λαχανικά στο πρωινό σας γεύμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ντομάτες, πιπεριές ή σπανάκι στην ομελέτα ή στο τοστ σας. Άλλη εναλλακτική είναι να φτιάξετε smoothies με φρούτα και λαχανικά εποχής και να το απολαύσετε πριν τον πρωινό σας καφέ.

superfoods-gia-proino.jpg

Επιλέξτε dips από λαχανικά

Ένα από αυτά είναι το τζατζίκι. Εάν το φτιάχνετε μόνοι σας μπορείτε να παραλείψετε το σκόρδο εάν δεν θέλετε να έχει τόσο έντονη γεύση. Άλλες επιλογές σας είναι η γουακαμόλε και το χούμους.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved