Μαμά και διατροφή: Οι καλύτερες τροφές για ένα boost ενέργειας

Τροφές για πρωινό, σνακ και μεσημεριανό που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις μίας κουραστικής μέρας.

Μαμά και διατροφή: Οι καλύτερες τροφές για ένα boost ενέργειας

Υπάρχουν τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σας δώσουν το boost ενέργειας που χρειάζεστε.

Bigstock

Θεωρητικά όλα τα τρόφιμα είναι πηγή ενέργειας, ανάλογα, όμως, με τη σύστασή τους διαφέρει ο τρόπος που ο οργανισμός αφομοιώνει και αξιοποιεί την ενέργεια αυτή.

Για παράδειγμα, τα ζαχαρούχα ροφήματα, τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα σύντομα να νιώθετε ξανά πείνα και κούραση. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες από την άλλη, όπως και τα «καλά» λιπαρά και οι πρωτεΐνες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό και παρέχουν σταθερή ροή ενέργειας για ώρες.

Με βάση αυτό οι καλύτερες τροφές που θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά.

Βρόμη

Η βρόμη περιέχει φυτικές ίνες και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την αργή πέψη, άρα και τον παρατεταμένο κορεσμό. Είναι ιδανική για το πρωινό γεύμα, το πρώτο γεύμα της ημέρας που θέλετε να σας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Oatmeal Bowl. Oat Porridge With Banana, Blueberry, Walnut, Chia Seeds And Oat Milk For Healthy Break

Αυγό

Ένα αυγό έχει μόλις 70 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει επίσης περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανά θερμίδα σε σχέση με άλλα τρόφιμα και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο όπως και όλα τα πουλερικά είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Συνδυάστε το με λαχανικά και θα έχετε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και παράλληλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει μικρόβια που εξαντλούν τον οργανισμό σας και εσάς.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο και πρωτεΐνες. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για όσους ακολουθούν μία χορτοφαγική διατροφή και η αργή πέψη τους εξασφαλίζει ότι θα νιώθετε χορτάτοι για ώρα.

1e120325-fasolia.jpg

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης και έχουν επίσης αξιοσημείωτη περιεκτικότητα σε λιπαρά ωμέγα-3 που βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι επίσης καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης και μία χούφτα από αυτά είναι ένα ιδανικό σνακ ανάμεσα από τα κυρίως γεύματα της ημέρας.

Καφές

Ο καφές όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να προσφέρει ένα boost ενέργειας και αυτό λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη.

Berries

Στην οικογένεια των berries ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα σμέουρα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, ενώ παράλληλα έχουν γλυκόξινη γεύση που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό.

murtila.jpg

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από ότι η λευκή ή η γάλακτος και περισσότερα αντιοξειδωτικά. Έρευνες δείχνουν ότι η με μέτρο κατανάλωσή της βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν τα κύτταρα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved