Εύκολες ασκήσεις για την κοιλιά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά. 

Εύκολες ασκήσεις για την κοιλιά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Ακόμα κι αν σας δυσκολεύουν οι κοιλιακοί, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. 

Bigstock

Γνωρίζετε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν σε ότι αφορά την απώλεια βάρους και του λίπους. Αν θέλετε λοιπόν να χάσετε κιλά και να δείτε την κοιλιά σας …επίπεδη θα πρέπει παράλληλα με την διατροφή να ξεκινήσετε και γυμναστική.

Ακόμα κι αν σας δυσκολεύουν οι κοιλιακοί, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Στην αρχή θα κάνετε λιγότερες επαναλήψεις, όμως στη συνέχεια θα διαπιστώσετε ότι οι αντοχές σας θα αυξηθούν και θα μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο για κάθε μία από τις ασκήσεις που θα επιλέξετε.

Kοιλιακό λίπος

Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να σας ενοχλεί για αισθητικούς λόγους όμως φαίνεται ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Μελέτη του Harvard έδειξε ότι το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς επηρεάζει τον μεταβολισμό και την όρεξη, ενώ άλλες έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Αυτό συμβαίνει γιατί το κοιλιακό λίπος παράγει ορμόνες που διοχετεύονται στα αιμοφόρα αγγεία και σε διάφορα όργανα, προκαλώντας φλεγμονές.

Γενικά, το κοιλιακό λίπος θεωρείται πιο επικίνδυνο από άλλα είδη λίπους. Για να το εξαφανίσετε, ο καλύτερος συνδυασμός είναι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση. Οι ειδικοί προτείνουν την αποφυγή κατανάλωσης τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Αντίθετα, οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά, μονακόρεστα λιπαρά και τα μπαχαρικά θεωρούνται ότι βοηθούν.

Ασκήσεις για την κοιλιά

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας να κάνετε ασκήσεις στο σπίτι που στοχεύουν στη σύσφιξη της κοιλιάς και στην καύση λίπους.

Όπως θα δείτε, δεν είναι δύσκολες… Επίσης, εκτός από την καύση λίπους, με τις συγκεκριμένες ασκήσεις δυναμώνετε τους κοιλιακούς και τα πόδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved