Μαμά και διατροφή: Πώς επηρεάζεται ο οργανισμός από την γρήγορη απώλεια βάρους

Η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία μας.

Μαμά και διατροφή: Πώς επηρεάζεται ο οργανισμός από την γρήγορη απώλεια βάρους

Η γρήγορη απώλεια βάρους συχνά επηρεάζει την υγεία του οργανισμού.

Bigstock

Ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά ο μήνας που ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις παραλίες .

Αυτό μπορεί να είναι «πονοκέφαλος» για πολλούς ανθρώπους καθώς δεν έχουν το σώμα που θα ήθελαν. Έτσι σπεύδουν στις γρήγορες λύσεις, στις «μαγικές δίαιτες» για να χάσουν τα κιλά του χρόνου μέσα σε δύο μήνες ( ή και λιγότερο).

Για τον «πολυπόθητο» τρόπο του να χάσουμε γρήγορα κιλά η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Δήμητρα Φραγκούλη, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, λέγοντας:

«Πολλές φορές επιτυγχάνεται αυτό αλλά με ανορθόδοξους τρόπους. Δεν είναι ότι γίνεται με τη σωστή διαδικασία, να χάνουν 75% λιπώδη ιστό και κατά 25% άλιπη μάζα σώματος. Και αυτό φυσικά εμπεριέχει και επιπτώσεις στον οργανισμό μας, όπως αφυδάτωση, μείωση μυϊκού ιστού, ηλεκτρολυτική ανισορροπία ή διαταραχές στην διάθεσή μας».

Portrait Of Beautiful Happy Woman In Striped T-shirt Have Willpower Showing Slim Waist In Big Trouse

Γυναίκα είναι χαρούμενη που κατάφερε να χάσει τα κιλά που ήθελε.

Bigstock

Απώλεια βάρους και επιπτώσεις στην υγεία

Η κυρία Φραγκούλη επεσήμανε πως πολλές φορές δίνουμε προτεραιότητα στην απώλεια βάρους, εις βάρος του σώματος και της υγείας του οργανισμού μας.

«Προσωπικά από την εμπειρία μου πιστεύω ότι ο κόσμος κάνει πολύ αυστηρή δίαιτα. Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να επιδεινώσει μία ήδη υπάρχουσα διατροφική διαταραχή, ή να δημιουργήσει μία υποβόσκουσα. Όλα θα πρέπει να αξιολογούνται εξατομικευμένα. Το πρώτο πράγμα που χάνουμε είναι ο μυϊκής ιστός οπότε μετέπειτα δεν καταναλώνουμε με τον ίδιο βαθμό θερμίδες. Μειώνονται οι ορμόνες του κορεσμού και αυξάνονται οι ορμόνες της πείνας και το αίσθημα της πείνας φαίνεται να διατηρείται», τόνισε.

Ο οργανισμός αποτοξινώνεται φυσικά μέσω του ήπατος, το έντερο και τους νεφρούς. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να λένε ότι η μη πρόσληψη τροφής θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση.

Για την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η πρωτεΐνη βοηθάει να χάσει κάποιος κιλά, η κυρία Φραγκούλη είπε πως βραχυπρόθεσμα βοηθάει και κυρίως δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού ενώ διατηρείται ο μυϊκός ιστός ως έναν βαθμό.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε η κυρία Φραγκούλη αλλά και το μοντέλο, Μαριαγάπη Ξυπολιά στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved