Health coach tips: Να αγαπάς και να σέβεσαι το σώμα σου μετά τον τοκετό

Το σώμα μετά τον τοκετό: Πώς θα το αγαπήσεις και δεν θα βιαστείς να χάσεις τα κιλά

Health coach tips: Να αγαπάς και να σέβεσαι το σώμα σου μετά τον τοκετό

Μετά τον τοκετό να αγαπάς και να αποδέχεσαι το σώμα σου

Bigstock

Οι περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους και μια πίεση από τον κόσμο γύρω τους να επανέλθουν στα προηγούμενα κιλά τους.

Το κερασάκι στην τούρτα, είναι οι τίτλοι άρθρων και οι αναρτήσεις διάφορων influencer που επιστρέφουν σε χρόνο dt στα κιλά που είχαν πριν τον τοκετό -μπορεί και σε λιγότερα- δείχνοντας πόσο όμορφες είναι. Κάπως έτσι οι νέες μαμάδες αντί να ευχαριστηθούν τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες με το μωρό τους σπίτι, νιώθουν ότι πρέπει να επανέλθουν στο σώμα που είχαν πριν μείνουν έγκυες, το συντομότερο δυνατό. Πώς θα αλλάξει όλο αυτό όμως;

Η Health Coach Ann Wenstrom, απαντά:

Δεν θα είστε η ίδια και αυτό είναι εντάξει

Φέρατε στον κόσμο ένα, δύο, τρία ή τέσσερα παιδιά και είναι εντάξει. Έχετε μερικά υπέροχα πλάσματα γύρω σας και το σώμα σας δεν σας εμποδίζει από το να τα φροντίζετε και να τα αγαπάτε με όλη σας την καρδιά. Ναι, σίγουρα όλοι έχουμε κάποια πρότυπα στο μυαλό μας, αλλά δεν μπορείτε να εστιάζετε σε αυτό και δεν μπορείτε να καθορίζετε την αξία σας και το πώς νιώθετε με βάση αυτό.

Μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε στα παλιά σας κιλά και τον προηγούμενο σωματότυπό σας, αλλά θα πρέπει να παραδεχτείτε ένα πράγμα: ποτέ δεν θα είστε η ίδια.

https://www.instagram.com/p/Crby-nULGj1

Πείτε όχι στην πίεση της κοινωνίας

Η κοινωνία μας είναι επικεντρωμένη στην εμφάνιση. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι αυτό το πιο σημαντικό; Δεν πηγάζει από την εμφάνιση η ποιότητα του ατόμου, δεν νοιάζεται περισσότερο ένας άνθρωπος με λιγότερα κιλά και καλλίγραμμο σώμα, δεν αγαπά περισσότερο, δεν συνδέεται περισσότερο και δεν αλληλοεπιδρά περισσότερο με τους γύρω του.

Οι celebrities, οι ειδήσεις, τα πάντα έχουν να κάνουν με το πώς είναι εξωτερικά οι άνθρωποι. Κάποιες νέες μαμάδες, κοιτάζοντας το κινητό τους τηλέφωνο πέφτουν επάνω σε ανάρτηση άλλης νέας διάσημης μαμάς και σκέφτονται... «α, έκανε ένα μωρό πριν από δύο μέρες και κοίτα, έχει επιστρέψει με το μπικίνι της». Αυτή η μαμά δεν εργάζεται καθόλου, γυμνάζεται, έχει μαγείρισσα που της ετοιμάζει τα υγιεινά και με λίγες θερμίδες γεύματα και φυσικά έχει χρόνο να γυμναστεί 4-5 ώρες την ημέρα. Και δεν είναι υγιές. Ποια μαμά το θέλει αυτό; Μετά τον τοκετό καμία γυναίκα δεν πρέπει να επικεντρώνεται στα κιλά της. Θα πρέπει να επικεντρώνεται στο μωρό της.

Χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψει το σώμα σας. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Για μερικές γυναίκες μπορεί να συμβεί γρήγορα, αλλά για τις περισσότερες από εμάς, τρεις μήνες μετά εξακολουθούμε να μοιάζουμε σαν να είμαστε έγκυες – και αυτό είναι φυσιολογικό.

Πρέπει να αγαπήσετε και να αποδεχτείτε το κορμί σας

Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να θέλετε να δείτε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί χωρίς να συγκρίνετε εσάς με τους άλλους. Είναι πολύ καλό να θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, την καθημερινότητά σας, αλλά το κορμί σας είναι ακόμη στρεσαρισμένο και αυτό γιατί δεν το αγαπάτε και δεν το αποδέχεστε. Το άγχος διακόπτει την πέψη, «κλείνει» τα πάντα, το σώμα σας δεν μπορεί να κάψει λίπος και δεν μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, αποτελεσματικά.

https://www.instagram.com/p/Cca2v_rMa8G

Απολαύστε τις στιγμές

Αυτή η περίοδος δεν θα έπρεπε να θυμίζει αγώνα με αντίπαλο τον εαυτό σας. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν και που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Όχι επειδή πρέπει να τα κάνετε, αλλά γιατί θέλετε να τα κάνετε. Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη, την αποδοχή και την κατανόηση.

Εφαρμόστε τα παραπάνω και στη διατροφή σας: φάτε καλά, φάτε ό,τι σας αρέσει και μην μετράτε τις θερμίδες.

Το πιο σημαντικό; Απολαύστε τις στιγμές με το μωρό σας. Απολαύστε τις στιγμές και μη βιάζεστε να επανέλθετε στο σώμα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Να είστε ευγενική με το σώμα σας, μάθετε πώς να το αγαπάτε και να το αποδέχεστε όπως είναι τώρα. Προσέξτε τη διατροφή σας, γυμναστείτε όσο μπορείτε και όσο θέλετε και θα συμβεί φυσικά.

Μια συμβουλή από το Mothersblog.gr: Να θυμάστε ότι το σώμα σας μεγάλωσε και ανέθρεψε ένα ανθρώπινο ον και πέρασε πολλά όπως αλλαγές, στρες και κριτική. Ήρθε η στιγμή να το αγαπήσετε και να το εκτιμήσετε.

πηγή: wellbeingformothers.com

*ελεύθερη μετάφραση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved