Μαμά και διατροφή: Επτά λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνη

Ποια λαχανικά είναι έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη;

Μαμά και διατροφή: Επτά λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνη

Γυναίκα κρατά δοχείο με σπανάκι.

Bigstock

Η πρωτεΐνη είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Πιθανά να γνωρίζετε ότι πλούσια σε πρωτεΐνη είναι τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά, τα πουλερικά και τα θαλασσινά είναι καλές πηγές πρωτεΐνη03C2

Ωστόσο, πλούσια σε πρωτεΐνη είναι και πολλά λαχανικά, τα οποία σε συνδυασμό με τα άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα καθιστούν σούπερ τροφές που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας.

Παρακάτω τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Αρακάς

1 φλιτζάνι = 8 g πρωτεΐνη

Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών και εκτός από την κλασική συνταγή για αρακά με πατάτες στην κατσαρόλα, μπορείτε να προσθέσετε τον αρακά στο ρύζι, στην σαλάτα κ.α.

Σπανάκι

spanaki-metavolismos.jpg

Ωμό σπανάκι μέσα στο μπολ.

Unsplash.com / Mikey Frost

1 φλιτζάνι = 6 g πρωτεΐνη

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν την όραση. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και άλλων μετάλλων.

Αγκινάρες

1 φλιτζάνι = 4,8 g πρωτεΐνη

Μπορείτε να τις φάτε ωμές σε σαλάτα ή και ψημένες με λεμόνι και ελαιόλαδο. Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περικετικότητα σε φυτικές ίνες και άλλα συστατικά.

Γλυκό καλαμπόκι

1 φλιτζάνι = 4,7 g πρωτεΐνη

Το γλυκό καλαμπόκι είναι μία πολύ θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι επίσης πηγή φυτικών ινών οι οποίες παρατείνουν την αίσθησή του κορεσμού.

Αβοκάντο

avocado-ofeli.jpg

Γυναίκα καθαρίζει το αβοκάντο πάνω σε ξύλο κοπής.

Bigstock

1 φλιτζάνι = 4,6 g πρωτεΐνη

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συσχετιστεί με απώλεια βάρους, ενίσχυση του ανοσοποιητικού κ.α. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και μπορείτε να το φάτε σκέτο , μαζί με ψωμί ή σε σαλάτες.

Σπαράγγια

1 φλιτζάνι = 4,3 g πρωτεΐνη

Τα σπαράγγια έχουν λίγες θερμίδες και είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και φυλικού οξέος.

Μανιτάρια

1 φλιτζάνι = 4 g πρωτεΐνη

Τα μανιτάρια περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να τα κάνετε σούπα, ως συνοδευτικά σε κρέας ή ακόμα και σε σάντουιτς και πίτσα.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved