Περπάτημα: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε

Μάθετε αν κάνετε κι εσείς αυτά τα λάθη όταν πηγαίνετε για περπάτημα.

Περπάτημα: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε

Γυναίκα περπατάει στο δάσος

Το περπάτημα είναι ένας από τους πιο υγιεινούς και πιο προσιτούς τρόπους άσκησης.

Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη φυσική κατάσταση ενώ παράλληλα επηρεάζει θετικά τη διάθεσή σας. Σύμφωνα με μελέτη,το περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας.

Για να έχετε όμως όλα τα σημαντικά οφέλη από το περπάτημα θα πρέπει να δείτε αν κάνετε κάποια λάθη που μελλοντικά ενδέχεται να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη, τον αυχένα, τα γόνατα.

perpatima.jpg

Γυναίκα περπατά σε χαλαρό ρυθμό.

Κακή στάση σώματος

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν περπατούν είναι ότι γέρνουν προς τα εμπρός. Αποτέλεσμα, να ασκείται μεγαλύτερη πίεση στους αστραγάλους και τα γόνατα. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα πάτε για περπάτημα, βεβαιωθείτε ότι κοιτάζετε ευθεία μπροστά κρατώντας το κορμό σε ευθεία γραμμή.

Λάθος παπούτσια

Ακόμα κι αν κάνετε χαλαρό περπάτημα είναι σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια τα οποία θα απορροφούν τους κραδασμούς, θα είναι άνετα και εύκαμπτα.Επίσης, πρέπει να έχουν το σωστό μέγεθος και να μην πιέζουν τα δάχτυλα του ποδιού. Αποφύγετε τα δανεικά αθλητικά παπούτσια ακόμα κι αν είναι το νούμερό σας καθώς δεν έχουν τη δική σας φόρμα ποδιού.

Σταθερή διαδρομή

Το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον διάδρομο, καθώς γυμνάζονται καλύτερα οι μύες του σώματος και επίσης βελτιώνεται η ψυχική σας διάθεση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε διαφορετικές διαδρομές και να μην ακολουθείτε την ίδια κάθε φορά , αν θέλετε να χάσετε βάρος.

perpatima-vs-ligoures.jpg

To περπάτημα είναι ευεργητικό για την υγεία αλλά και την ψυχική σας διάθεση.

Αργός βηματισμός

Σίγουρα, μια χαλαρή βόλτα στη γειτονιά ή το μονοπάτι μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτική. Αλλά μερικές φορές αξίζει τον κόπο να ανεβάσετε το ρυθμό. Για να γίνει το περπάτημα σαν άσκηση, πρέπει να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι το περπάτημα με πιο γρήγορο ρυθμό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σας κόβετε η ανάσα κάθε φορά που περπατάτε. Απλά, αυξήστε το ρυθμό ανάλογα με τις αντοχές (και τη διάθεσή σας).

Με πληροφορίες από το eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved