Μαμά και διατροφή: Πέντε τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Εάν ψάχνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα αυγά δεν είναι η μόνη σας επιλογή. 

Μαμά και διατροφή: Πέντε τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Γιαούρτι με  φρούτα και βρόμη για πρωινό.

Bigstock

Η πρωτεΐνη είναι ένα δομικό στοιχείο για τους μύες και απαραίτητο για τις ορμόνες και τα ένζυμα στο σώμα. Ενισχύει επίσης την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι χορταστικά και απαραίτητα σε μία ισορροπημένη διατροφή ή εάν θέλετε να χάσετε βάρος, καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τη διαδικασία της πέψης, άρα παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού.

Η πιο γνωστή πηγή πρωτεΐνης είναι το αυγό. Ένα μεσαίο αυγό 80 θερμίδων έχει 70 περίπου θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Δεν είναι όμως η μόνη σας επιλογή καθώς υπάρχουν τροφές που έχουν ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Κινόα

kinoa-apwleia-varous.jpg

1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα έχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγειρεύεται εύκολα και αξίζει μία θέση στη διατροφή σας.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Είκοσι αμύγδαλα έχουν περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή είναι για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες που παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού.

Μαύρα φασόλια

Τα όσπρια γενικά θεωρούνται από τις καλύτερες πηγής φυτικής πρωτεΐνης. Μισό φλιτζάνι μαύρα φασόλια, συγκεκριμένα έχει8 γραμμάρια, όπως το ίδιο ισχύει και για τις φυτικές ίνες.

Γιαούρτι

Ένα φλιτζάνι γιαούρτι έχει 23 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείτε να εντάξετε το γιαούρτι στο πρωινό σας γεύμα ή να το φάτε με φρούτα για βραδινό.

Φυστικοβούτυρο

Sandwiches For Children With Peanut Butter Vertical Top View
Sandwiches for children with peanut butter and banana on the table. Vertical view from aboveBigstock

Το φυστικοβούτυρο είναι νόστιμο και πολύ υγιεινό, αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη. Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο περιέχουν7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείτε να κόψετε μήλο σε φέτες και να βάλετε πάνω τους λίγο από το άλειμμα. Νόστιμο, χορταστικό, υγιεινό.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved