Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Αναρωτιέσαι γιατί δεν χάνεις βάρος; Ο λόγος ίσως βρίσκεται σε μικρές καθημερινές σου συνήθειες.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους
Bigstock

Η απώλεια βάρους θέλει επιμονή, πειθαρχία και προσπάθεια. Εκτός από το να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης, είναι σημαντικό να βγάλεις από την καθημερινή σου ρουτίνα συνήθειες που μπορεί να είχε μέχρι τώρα και σαμποτάρουν την απώλεια βάρους. Αυτές είναι οι εξής.

Τσιμπολογάς χωρίς να υπολογίζεις τις ποσότητες

Δεν έχει σημασία εάν το σνακ σου είναι υγιεινό ή όχι. Η ουσία είναι ότι χάνεις το μέτρημα στον υπολογισμό των θερμίδων με αποτέλεσμα να τρως παραπάνω από όσο θες και χρειάζεσαι. Προτίμησε να έχει ήδη υπολογίσει την ποσότητα που θα φας και να έχεις μόνο αυτή μπροστά σου.

snak-me-liges-thermides.jpg

Παραλείπεις γεύματα

Παραλείποντας γεύματα, το σώμα σου μπαίνει σε mode «επιβίωσης» με αποτέλεσμα να αποζητάς τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια, ακόμα και αν έχουν χαμηλή διατροφική αξία. Αντί αυτών στόχευσε στα συχνά και μικρά γεύματα και κάντε διατροφικές επιλογές.

Πίνεις ροφήματα πλούσια σε θερμίδες

Αυτά είναι τα αναψυκτικά, οι συσκευασμένοι χυμοί με ζάχαρη και συντηριτικά, το αλκοόλ. Απόφυγε την κατανάλωσή τους και προτίμησε να πίνεις νερό, smoothies και φυσικούς χυμούς. Επίσης, περιόρισε την ζάχαρη στον καφέ σου και στα αφεψήματα είναι προτιμότερο να βάζεις μέλι αντί για ζάχαρη.

Δεν κοιμάσαι επαρκώς

Μην υποτιμάς τη δύναμη της επαρκούς ξεκούρασης. Έρευνα δείχνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ύπνου και απώλειας βάρους, καθώς όσο λιγότερο κοιμάσαι, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να μην χάσεις βάρος. Στόχευσε στις 8 τουλάχιστον ώρες κάθε βράδυ.

Εστιάζεις στη γυμναστική και όχι στη διατροφή

Η άσκηση είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους και εξίσου εάν όχι και περισσότερο σημαντική είναι διατροφή. Μην παραμελείς λοιπόν τη διατροφή σου και στόχευσε σε ένα πρόγραμμα διατροφής που περιλαμβάνει μικρά και συχνά γεύματα και τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, με λίγες θερμίδες.

Πηγή πληροφοριών: eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved