Απώλεια βάρους: Τέσσερις μύθοι που πρέπει να γνωρίζεις αν θες να χάσεις κιλά

Αυτά τα tips δεν πρέπει να τα ακολουθήσεις.

Απώλεια βάρους: Τέσσερις μύθοι που πρέπει να γνωρίζεις αν θες να χάσεις κιλά
Bigstock

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά με υγιή τρόπο και να μην τα ξαναπάρεις μετά από κάποιο διάστημα, είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική γυμναστική. Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί μύθοι για την απώλεια βάρους κάποιους από τους οποίους σίγουρα έχεις διαβάσει, ακούσει ή ακόμα και ακολουθήσει.

«Φάε λιγότερο, κάνε περισσότερη γυμναστική»

H απώλεια βάρους σε πολλές περιπτώσεις είναι περίπλοκη, ειδικά όταν συνυπάρχουν παράγοντες ψυχολογικοί και ιατρικοί. Αυτό που σε πολλούς φαντάζει απλό «φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο», δεν έχει πάντα αποτέλεσμα και χρειάζεται μία πιο στοχευμένη προσπάθεια.

Το ιδανικό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό ο οποίος γνωρίζοντας ακριβώς τη δική σου περίπτωση θα μπορεί να σου βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και να σε καθοδηγήσει για το πόσες ώρες γυμναστικής να κάνεις.

Young Smiling Relaxed Woman Peeling Ripe Sweet Tasty Tangerine While Sitting In Comfortable Chair At

«Φάε λιγότερα λιπαρά»

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν υψηλή θερμιδική αξία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Τα καλά λιπαρά όπως αυτά που υπάρχουν στο αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς, παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού, θα σε κάνουν να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα και γενικά ενισχύουν την υγεία του οργανισμού. Για την ακρίβεια, έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι οι ελιές, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο πιο πολύ βοηθούν στην απώλεια βάρους παρά το αντίθετο.

«Cardio για απώλεια βάρους, βάρη για μυϊκή ενδυνάμωση»

Ναι, η cardio βοηθάει στην καύση θερμίδων, αλλά χρειάζεσαι και ασκήσεις ενδυνάμωσης για να «χτίσεις» τους μυς κάτω από το λίπος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου. Κάνοντας μόνο γυμναστική cardio θα πετύχεις την απώλεια βάρους αλλά μόνο αυτό το είδος άσκησης δεν θα σεβοηθήσει να αποβάλλεις το σωματικό λίπος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Κάνε detox, αρκεί»

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι οι δίαιτες detox είναι αποτελεσματικές, παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι για την απώλεια βάρους είναι απαραίτητη η απομάκρυνση τοξινών από το σώμα. Επίσης, οι δίαιτες detox θεωρούνται επικίνδυνες για τον οργανισμό καθώς στερούν από τον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για μεγάλη περίοδο.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved